Деруни

Якщо сподобалася стаття то поділіться з друзямиЧитать Women_news в Твиттере

 

Рецепт дерунів прийшов до нас з білоруської кухні, але так міцно прижився, що багато людей вважає цю страву споконвіку нашою.

Деруни

Найпопулярнішими є картопляні деруни, але існують рецепти дерунів з гарбуза, кабачків. Готують деруни і з різними добавками, наприклад, з грибами, з крупою, з цибулею.

У приготуванні дерунів є один невеликий секрет: готувати треба швидко, щоб картопля не встигла сильно потемніти. Тоді готові деруни матимуть золотистий колір.

Для приготування знадобиться:

картопля - 12 шт.
борошно пшеничне - 1-2 ст. л.
олія рослинна - 7-8 ст. л.
цибуля - 2-3 штуки
сіль

Як готувати:

Очищену сиру картоплю натріть на терці, додайте борошно, сіль за смаком, все ретельно перемішайте.

Ложкою викладайте масу на сильно розігріту сковороду в рослинну олію і обсмажуйте з двох сторін до утворення золотистої скоринки. Смажені деруни викладіть на паперовий рушник, щоб стекла олія.

Цибулю нашаткуйте і обсмажте. Готові деруни перекладіть обсмаженою цибулею і поставте на нетривалий час у духовку.

Смачного.


    Поділіться в соцмережах з друзями:
    Читайте також:
    Про сайт
    Контакти
    Дієти

Знайдіть нас у Google+