Секс 

Секс після тривалої перерви

Говорять, що секс після тривалої перерви просто фантастичний. Але чи так це насправді?

Після вимушеної перерви не так-то просто знову починати сексуальне життя. Але побоюватися відновлення інтимних стосунків не варто.

Розбудіть почуття

Навіть якщо “перший раз” після перерви не буде таким прекрасним, як ви чекали, не засмучуйтеся. Тіло, відвикле від дотиків, не реагує, як раніше. З часом все прийде в норму. Ви повинні наново навчитися чуттєвості. Займайтеся коханням, як тільки відчуваєте бажання. Не бійтеся здатися партнерові ненаситною. Навпаки, він буде радий!

Іноді потрібна допомога

У жінок після стриманості може з’явитися “комплекс вдови” – сексуальний розлад, що проявляється зниженням реагування на дотик, неможливістю досягнення оргазму. Змінюється рівень речовин, що відповідають за сексуальнее бажання. У таких випадках потрібна допомога сексолога.

Перерва в сексуальних стосунках може статися з різних причин – народження дитини, тимчасова відсутність партнера, проблеми чоловіка. Та що завгодно! Але, коли все позаду, ми чомусь з побоюванням переступаємо поріг спальні, немов не знаємо, чого чекати. Давайте розберемося, звідки ці страхи і як з ними впоратися.

…після самотності

Всі жінки у світі діляться на два типи. Тих, у кого наодинці сексуальні апетити ростуть, і тих, хто разом з вимушеною стриманістю ніби засинає.

Після перерви в інтимній близькості, більшість жінок не можуть розслабитися і соромляться нового партнера. Справа в так званих сексуальних шифрах. Вироблений в інтимних стосунках ланцюг стимулів і реакцій веде до отримання задоволення. Жіноче тіло звикає до цього шифру, до характерних дотиків, до поцілунків в певних місцях. Постійний партнер прекрасно знає, як “зіграти” на партнерці, щоб довести її до оргазму. Коли ми міняємо чоловіків, повинно пройти трохи часу, поки наше тіло почне реагувати на шифр нового партнера.

Невеликий відсоток жінок відрізняється постійним прагненням до нового. Таким дівчатам нудно коли все повторюється. Але насправді їм не обов’язково постійно змінювати партнера, досить урізноманітити любовні ігри. Наприклад, разом з чоловіком сходити в інтимний магазин і купити там щось.

Яку ж пораду можна дати жінкам перед першим разом з новим партнером? Погоджуйтеся на інтимні стосунки, тільки якщо відчуваєте, що це дійсно ваше бажання. І як тільки рішення прийняте, дозвольте своєму тілу управляти вашим задоволенням.

…після пологів я не хочу

Сексологи вважають: “Страх перед першим зближенням після вагітності природний і не повинен дивувати”. У вашому організмі останнім часом сталося дуже багато змін, тому перед близькістю виникає природний страх.

Відсутність сексуального бажання після пологів має пояснення з точки зору медицини. Грудне годування призводить до того, що організм виробляє меншу кількість естрогену. А саме вони відповідають за сексуальне бажання. У свою чергу, підвищений рівень гормону пролактіну сильно зменшує лібідо, але збільшується виробництво молока.

Піхва жінки після пологів на якийсь час змінюється під впливом гормонального збою. Її стінки стають дуже чутливі і менше зволожені. У цей період секс не приносить задоволення. Ситуація повертається в норму приблизно через півроку. Після кесарева перерізу справи йдуть приблизно так само. Статистика говорить про те, що з повторним зближенням зволікають частіше жінки, але іноді й чоловіки.

…після пологів він не хоче

У новоспеченої матері зовсім інша роль в сім’ї. Вона інакше виглядає, по-іншому пахне. Вона здається чоловікові годувальницею, а не предметом пристрасті.

Треба, щоб ви разом з партнером зрозуміли, що після пологів зміни в інтимному житті обов’язково стануться. Тому вивчіть своє тіло наново і дозвольте партнерові його вивчити. Відкрийтеся на його пестощі, але при цьому чітко позначте післяпологові межі.

Якщо ви з якихось причин після перерви в сексуальних стосунках все ще не хочете інтимної близькості, не квапте себе, це цілком нормально і природно. Головне, допоможіть своєму чоловіку це пережити. Говоріть йому про власні почуття і попросіть бути терплячим.

А якщо ви вже готові до нового виру пристрастей, не вдавайтеся до зайвої рефлексії і перестаньте розробляти сценарії ідеальної ночі. Пам’ятайте: справжні відчуття ніколи не можна планувати. Тільки спонтанність може принести вам задоволення!

Читайте схожі статті:

Leave a Comment