Здоров'я 

Тренди в харчуванні

З кожним роком тенденція приготування їжі вдома стає дедалі популярнішим і ми все більше уваги приділяємо тому, що їмо.

Швидкий темп сучасного життя і нестача часу дуже часто не дозволяють нам правильно харчуватися. Вирішити цю проблему допомагають сучасні помічники — мультиварки, за допомогою яких можна легко і просто приготувати смачну і корисну їжу. Останнім часом популярними стають такі продукти, як насіння чіа, ягоди асаї і кіноа. І це не дивно, адже це натуральні рослинні продукти, які містять високу концентрацію корисних речовин — білка, вітамінів, мінералів, незамінних кислот, антиоксидантів.

Щоденне вживання в їжу «суперфудів» знижує ризик хронічних захворювань і попереджує різні хвороби. Але, окрім заморських варіантів існує велика кількість бюджетних українських альтернатив, які нічим не уступають по місткості корисних елементів.

Тропічні ягоди асаї відомі своїми магічними властивостями, можна сміливо замінити сухими плодами шипшини.

Шипшина — чудовий антиоксидант і вітамінна аптечка для організму. Плоди шипшини містять в 50 разів більше вітаміну С, аніж лимон, і також поживні для тканин калій, фосфор, кальцій і особливо залізо.

Використовуються у вигляді чаю або напою.

Насіння льону — прекрасна альтернатива насінню чіа.

У ньому міститься багато рослинного білку, клітковини, корисних кислот і ферментів. Слизова оболонка розмоченого насіння сприяє нормалізації роботи кишкового тракту, виводу шлаків і зниженню рівня цукру в крові. Перед використанням перемолоти в блендері чи кавомолці та залити водою. Додавати можна до йогурту, творогу, салату, каші, а також у випічку.

Популярні серед голлівудських зірок ягоди годжі, набули такої популярності в нашій країні, що їх можна придбати навіть в звичайних супермаркетах. Ми ж вам пропонуємо замінити їх журавлиною.

За рахунок комбінації вітамінів і мікроелементів нормалізує рівень холестерину, зв’язує і виводить токсини з організму.

Можна додавати в різні страви, або вживати у вигляді напою.

Суперфуди для мозку і швидкого відновлення енергії — це мед і волоські горіхи. Мед — ідеальний мультивітамінний комплекс. В помірній кількості він сприяє виведенню токсинів з організму, покращує травлення і роботу серцево-судинної системи.

Волоські горіхи ще називають жолудями богів або їжею для мозку. Їх ядра вміщують у собі багато білкових речовин і більше двадцяти вільних незамінних амінокислот.

Вживати мед можна в будь-якому вигляді не нагріваючи продукт. Волоські горіхи додати можна до каші, салату, смузі і просто їсти їх свіжими.

Прихильники детокс-харчування і вегетаріанці не уявляють свого раціону без крупи кіноа. Ця рослина з Південної Америки відома тим, що містить в собі багато білка, вітамінів і мінеральних речовин. Вітчизняною альтернативою може бути звичайне пшоно, яке стримує відкладення залишків жиру, а також має здатність виводити з організму токсичні речовини.

Вживають пшоно у вигляді каші на сніданок, можна додати тертий кабак для смаку.
Харчуйтеся правильно, корисно і смачно!

Читайте схожі статті:

Leave a Comment