Краса 

Яку зачіску вибрати?

Зачіска, особливо жіноча, схожа на архітектуру. І подібно до того, як будинок, палац або храм  красиві своїми деталями, так і зачіска притягає погляд різноманітними локонами, кісками,  кучериками, а також незвичайним забарвленням.

Існує неймовірна кількість прийомів і засобів для прикраси жіночих зачісок. Їх вибір залежить, в  першу чергу, від довжини волосся.

Один із способів притягнути увагу до короткого волосся – різноманітити їх різними проділами:  прямими, бічними діагональними і навіть зигзагоподібними.

На короткому волоссі добре виглядають косі, спадаючі на очі чубки. Зачіски з чубком, що починається  від самої верхівки, набувають останнім часом все більшої популярності.

Приємне враження справляє стрижка на коротке волосся з краями, підстриженими драбинкою за допомогою  філіровочних ножиць.

Стрижка на волосся середньої довжини відкриває набагато більше можливостей для її прикраси. Успіх  мають багаторівневі асиметричні стрижки часто майстри проріджують кінці волосся філіровочними  ножицями, домагаючись ефекту рваних ліній, що надає стрижці дещо агресивному вигляду. Проте цю  агресивність можна істотно згладити, усього лише накрутивши волосся на бігуді.

Найістотнішу роль в створенні образу в стрижці на коротке волосся, без сумніву, несе чубок. Тому і  слідує основна увага приділяти саме їй. Прямий важкий чубок збалансує витягнуту особу, для круглого  або квадратного лиця краще підійде косий чубок. Звичайно ж, чубки підуть далеко не усім, і це теж  треба враховувати. Так, не завжди вдаються чубки власницям кучерявого волосся.

Більше усе можливостей для прикраси жінок забезпечують зачіски на довге волосся. Таке волосся вже  самі по собі притягають погляди і можуть вважатися готовою зачіскою. За таким волоссям важче  доглядати, але воно того коштує. Втім, ця процедура, як правило, приносить власницям довгого  волосся задоволення.

Кучеряве волосся завжди в моді, але кучерики на довгому волоссі особливо привабливі. І що особливо  приємно, що зробити волосся кучерявим дуже просто. На волосся потрібно нанести засіб для завивки і  накрутити їх на бігуді або ж завити за допомогою плойки. Щоб завивка довше трималася, кучерики  треба закріпити лаком для волосся.

Довге гладке волосся теж виглядає дуже ефектно. Якщо волосся кучеряве від природи, їх можна  розпрямити, використовуючи праску для волосся і спеціальні випрямляючі косметичні засоби. Можна  зібрати їх на потилиці в “кінський хвіст” і зафіксувати гумкою. Щоб приховати гумку, її можна  обмотати пасмом волосся.

Ще один прадавній спосіб впорядковування і прикраси волосся – коси. Тут можливості створення  оригінальних красивих зачісок необмежені. Окрім звичайних кіс, останнім часом увійшли до моди  афрокосички. Переплітаючи окремі пасма, можна з декількох кісок сплести досить складну по малюнку  сітку.

Якими б не були довгими волосся, сплести тільки з них африканські кіски не можна. Хоча для цього  досить мати волосся завдовжки всього 3-4 сантиметри. Щоб сплести афрокосичку, треба вплести як  можна ближче до коренів волосся спеціальний синтетичний матеріал – канекалон. Зазвичай заплітають  від 150 до 250 кісок. Термін носіння такої зачіски 3-6 місяців.

Французькі кіски теж відносно недавній винахід. Іноді їх називають “плетіння по шкірі”. Така назва  пішла від того, що ці кіски плетуть впритул до шкіри голови. При цьому вони утворюють на поверхні  голови складний геометричний візерунок з тоненьких кісок і проділів між ними.

Що цікаво, французькі кіски можуть плавно переходити в афрокосички, це ще більше збільшує  образотворчі можливості зачіски.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment