Краса 

Вправи від зморшок на обличчі

Незалежно від віку, будь-яка жінка прагне зберегти привабливість і молодість. Вправи для обличчя від зморшок допоможуть позбутися від існуючих і попередити появу нових, що, безсумнівно, важливо для кожної жінки.

Однак чому з’являються ці складки і часом досить рано?

Звідки беруться зморшки?

Зморшки бувають мімічними і статичними. Мімічні — це ті, які з’являються через регулярні скорочення мімічних м’язів. У багатьох з нас є звичка хмуритися, хтось мружить очі, інші опускають губи. Все це залишає відбиток на обличчі і проявляється у вигляді мімічних зморшок.

Статичні зморшки — це ті, які з’являються незалежно від роботи мімічних м’язів через незворотній процес як природного, так і штучного старіння шкіри. Як би ви не доглядали за обличчям, статичні зморшки в будь-якому випадку виявляться, різниця полягає лише в тому, в якому віці вам доведеться з ними зіткнутися.

Гімнастика для обличчя

По-перше, хочеться відзначити, що гімнастику можна робити вранці або ввечері, а для отримання найкращого ефекту її роблять і вранці, і ввечері. Тривалість всієї процедури близько 20-30 хвилин. По-друге, перед початком гімнастики шкіру необхідно очистити,  розслабитися, а волосся прибрати шпилькою, щоб воно не заважало вам. Найкраще робити гімнастику перед дзеркалом. В цьому випадку ви зможете контролювати правильність виконання вправ. Залежно від того, де зосереджені основні зморшки або зони ризику безпосередньо для вашого обличчя, гімнастика розділяється на вправи для наступних зон:

1. Лоб

1.1 Притисніть пальці обох рук трохи вище брів. Намагайтеся підняти брови, при цьому заважаючи пальцями утворення зморшок, опускаючи шкіру вниз. Затримайтеся в такому стані близько 5 секунд, потім розслабтеся. Повторіть 10-15 разів.

1.2. Вправа навпаки. Притисніть пальці до чола і намагайтеся опускати брови, при цьому піднімайте шкіру чола вгору. Також затримайтеся в такому стані близько 5 секунд. Повторіть 10-15 разів.

Регулярне виконання цих вправ дозволить позбутися від зморшок на лобі, і ваші м’язи звикнуть піднімати брови без утворення поздовжніх зморшок.

2. Зона між бровами

Середні пальці притискайте до місця початку росту брів, вказівні притисніть строго над середніми і зсувайте брови до перенісся, ніби ви хмуритесь. При цьому пальцями необхідно упиратися. У притиснутому стані брови тримайте близько 5 секунд, потім розслабтеся. Зверніть увагу, що при виконанні цієї вправи шкіра між бровами не повинна надто зморщуватися. Повторіть 10 разів.

3. Зона під бровами

Підніміть ваші брови так високо, як тільки зможете і зафіксуйте їх вказівними пальцями. Міцно закрийте очі і намагайтеся різко стиснути і розслабити повіки. Ця вправа відмінно допомагає підтягнути обвислі шкіру над очима.

4. Гусячі лапки

Це неприємне явище можна прибрати за допомогою наступної вправи: подушечками вказівних пальців натисніть біля зовнішнього краю ока, а подушечками середніх біля внутрішнього краю. Відкривайте широко очі, при цьому старанно піднімайте брови.

5. Зморшки навколо очей

5.1. Широко розкривайте і міцно заплющіть очі. При цьому ваш лоб і брови повинні бути нерухомі. При виконанні вправи ви повинні відчути лише м’язи повік.

5.2. Натисніть вказівними пальцями на шкіру зовнішнього куточка очей і злегка відтягніть його. Після чого закрийте повіки і покрутіть очима по 10 разів у різні боки.

5.3. Вказівними пальцями натискайте на зовнішній, а середніми пальцями на внутрішній край очей. При цьому підніміть очі вгору, піднімаючи брови.

6. Ніс

З віком ніс розширюється. Для повернення його колишньої форми пальцем піднімайте ніс за кінчик і при цьому намагайтеся опускати його вниз, напружуючи носогубні м’язи.

7. Щоки

Наберіть в рот побільше повітря, надуйти щоки і сильно натисніть на них долонями, надаючи внутрішній опір. Затримайтеся на 5-10 секунд, розслабтеся. Повторіть 10-15 разів. Також можна виконувати таку вправу надувши щоки ніби ганяючи повітря з однієї щоки в іншу.

8. Носогубна складка

Для видалення зморшок в цій зоні застосовують наступну вправу: складайте губи трубочкою і витягуйте вперед. Затримайте на 5-10 секунд, розслабтеся. Повторіть 10 разів. Також можна для профілактики складок в даній області виконувати регулярну вимову букв «О», «У», «А».

9. Підборіддя

9.1. Втягніть в себе губи, відкривши рот. Вказівний палець при цьому покладіть на підборіддя, а рот повільно відкривайте і закривайте, долаючи опір вашого пальця.

9.2. Також в області підборіддя виконують вправу, яка полягає в тому, щоб закинути назад голову якнайдалі, після чого постаратися накрити верхню губу нижньою. Після чого потрібно розслабитися і опустити голову, торкнувшись грудей. Повторіть 10 разів.

Виконуючи дані вправи, ведучи правильний спосіб життя, забезпечивши собі здорове харчування, здоровий сон і повноцінний догляд ви зможете надовго залишатися молодою і радіти своєму відображенню в дзеркалі.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment