Краса 

Маска з цибулі для вашого волосся

Чи любите ви цибулю так, як любить її ваше волосся! Звичайно, клопіт, приготування і найголовніше – запах, запах, запах. Але від нього не складно позбавитися. Випробуйте на собі чарівну властивість цибулі – ви будете приємно здивовані.

Про корисні властивості цибулі…
…можна писати нескінченно, але ми обмежимося парою абзаців.
У цибулі безліч вітамінів і мінералів, які не лише благотворно впливають на організм людини під час споживання, але так само чинять позитивну зовнішню дію у вигляді масок для волосся.
Усе найнеобхідніше для здоров’я вашого волосся є в соку цибулі.
Завдяки вітамінному комплексу(З, В1, В2, В6, Е, РР1) і комплексу мінералів (кальцій, калій, фосфор, залізо, марганець, мідь, цинк, кобальт, фтор, йод та ін.) маски для волосся з вмістом цибулі одні з найкорисніших і ефективніших. Навіть саме неживе або перепалене фарбою волосся буде врятоване після їх використання.

Позитивний ефект використання цибульних масок для волосся
– стимуляція зростання волосся
– зменшення випадання волосся
– живлення волосся
– позбавлення від лупи
– блискучий зовнішній вигляд волосся (у усіх сенсах блискучий)

Деякі рецепти цибульних масок
– Для зростання волосся і ефективного позбавлення від лупи:
2-3 столових ложки цибульного соку втерти в корені волосся. Голову обернути рушником, за годину вимити водою з милом або шампунем.

– Цибульна маска для волосся. Зміцнення:
Натерту на терці велику цибулину змішати з чайною ложкою меду. Втерти в корені волосся. Потримати 40 хвилин. Змити теплою водою без мила.

– При випаданні волосся :
Кашку з пагонів цибулі (пропустити їх через м’ясорубку) нанести на голову перед миттям. Створити парниковий ефект (покрити поліетиленом і м’якою тканиною). За годину вимити гарячою водою. Якщо волосся жирне, додати в кашку трохи спирту для посилення дії компресу.

– При гніздовому облисінні:
Свіжовичавлений сік цибулі, змішаний навпіл з медом, щодня ретельно втирати в шкіру голови. За годину витерти вологим тампоном. Якщо після закінчення двох місяців ефекту не спостерігається, процедуру слід припинити.

– Для фарбування волосся в золотистий колір, укріплення його і позбавлення від лупи:
Жменю цибульного лушпиння залити склянкою окропу, кип’ятити або настоювати 15-20 мін, охолодити і процідити. Обполіскувати волосся після кожного миття або щодня втирати в корені волос.

– Для фарбування волосся в золотисто-коричневий колір:
Півсклянки цибульного лушпиння залити склянкою окропу, кип’ятити 20 хв. Процідити і додати 2 чайних ложки гліцерину. Втирати щодня упродовж 2-3 тижнів, поки не з’явиться потрібний відтінок.
Для досягнення найбільшого результату від використання цибульних масок, процедуру необхідно повторювати 30-40 разів з проміжком в один день.

Корисний так само і сам запах цибулі, але не усі його люблять
У порах пошкодженого волосся цибульний запах затримується особливо добре. Але є безліч рецептів, як його можна перемогти:
– змішати 0,5 л.води і 0,5 л. яблучного оцту. Після змивання цибульної маски, побризкати волосся сумішшю. Через 3 хвилини змити шампунем;
– додати в саму цибульну маску ефірну олію або лимонний сік;
– дуже складний, але ефективний еліксир хорошого аромату волосся : 1 пакетик безбарвної хни змішати з 1 чайною ложкою гірчиці. Залити натуральною кавою (теплою). Накрити кришкою, настояти 10 хвилин. Потім додати 5 крапель ефірної олії. Нанесіть отриману кашку на голову відразу після того, як змили цибульну маску. Потримайте 20 хвилин і змийте. Це не лише позбавить ваше волосся від неприємного запаху, це ще і доповнить позитивний ефект супер-маски.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment