Джигурда на Євромайдані

До подій в Києві прикована увага всього світу, тому не дивно, що не лише вітчизняні, але і російські зірки підтримують мітингуючих. Наприклад, на Майдані виступив актор, поет і бард Микита Джигурда.

Ось що він повідомив про свій вчинок:

Мені ситуація, що склалася в Україні, здається простою і ясною. Річ у тому, що ще в далекому 1981 році я вийшов на Майдан, який тоді називався площею Жовтневої революції, до пам’ятника Леніна (хто не знає, він тоді стояв на сходинках, які вели до нинішнього готелю “Україна”), щоб виразити свій протест проти існуючих в радянському суспільстві подвійних і потрійних стандартів.

Співав пісні – Висоцького, Галича, власні творіння, як я тоді говорив жартома і серйозно – вставляв клізму радянської влади. Сьогодні ж я не можу інакше, тому що є громадянином України – я від нього не відмовився, хоча мені і неодноразово пропонували взяти російське.

Народився я в Києві, серед моїх предків є запорізькі козаки, і такі поняття, як свобода і справедливість, для мене – понад усе. Попри те, що мама, дружина Марина і сестра були категорично проти мого приїзду, я після того, що сталося з розгоном Майдану, не міг інакше.

Знаючи мою буйну вдачу, Марина, звичайно, переживає, але умов мені ставити не стала і, згнітивши серце, відпустила. Попри те, що у мене щільний гастрольний графік, все-таки викроїв час і ось я в Києві. Мене ніхто не запрошував, ніхто мені за це не платив, мій приїзд – це моя добра воля.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment