Краса 

Шугаринг в домашніх умовах

Дівчата, признайтеся, усі ми мріємо про чарівний крем, яким можна один раз намазати і все, ніякого волосся. Але, на жаль, виробники косметики нас таким не балують. Сьогодні ми розповімо про один з найефективніших і дешевших методів епіляції.

Шугаринг — це метод видалення зайвого волосся за допомогою цукрової пасти. Цей вид епіляції вважається одним із найдавніших. У давнину перші красуні Індії та стародавнього Єгипту проводили ритуал видалення волосся на тілі саме за допомогою цукру і меду. Спробуємо і ми побути в ролі Клеопатри!

Основа шугарингу – цукрова паста. Її можна купити в готовому виді або зварити самостійно.

Щоб зварити пасту для цукрової епіляції візьміть: 10 столових ложок без гірки цукру, 4 столових ложки води, сік половини лимона або пів чайної ложки лимонної кислоти без гірки. Змішайте усі інгредієнти в каструлі з товстим дном і поставте на слабкий вогонь. Обов’язково накрийте каструлю кришкою і періодично помішуйте, щоб цукор не пригорів. Спочатку суміш стане прозорою, потім, коли закипить, і на поверхні з’являться невеликі бульбашки, необхідно дочекатися, поки вона придбає карамелевий відтінок. Це близько 5-7 хвилин.

Паста для шугарингу

Дуже важливо не переварити, суміш має бути трохи темніша, ніж світле пиво. Після цього необхідно зняти каструлю з вогню і остудити пасту до комфортної температури. Потім можна спробувати розім’яти руками невеликий шматочок суміші. Якщо вона липне до рук і не збирається в кульку, треба поварити ще трохи.

Отже, суміш зварена і готова, волоски завдовжки не менше 3-5 мм, шкіра чиста і суха. Тепер можна сміливо приступати до епіляції. Для цього необхідно відщипнути шматочок пасти розміром з волоський горіх і розминати його руками до того часу, поки він не посвітлішає. Наносити пасту треба проти росту волосся, докладаючи значні зусилля, ніби розмазуючи її. А ось зривати необхідно по напряму росту волосся. Саме це протидіє появі врослого волосся.

Після процедури змийте залишки пасти і нанесіть заспокійливий лосьйон для тіла. Шугаринг в домашніх умовах можна робити на усіх частинах тіла, включаючи глибоке бікіні. І шкіра дійсно залишиться гладкою і шовковистою впродовж 10-20 днів.

Переваги шугарингу (цукрової епіляції)

  1. Бюджетність.
    Для проведення процедури потрібен лише цукор і вода, така епіляція доступна всім.
  2. Менше больових відчуттів.
    В порівнянні з воском цукрова маса у меншій мірі схоплюється з шкірою, тому не так сильно її травмує і викликає біль. Майже безболісна епіляція. Цей метод епіляції можна використати навіть жінкам, що страждають від варикозу і інших судинних захворювань.
  3. Гіпоалергенність.
    Вода і цукор не провокують алергію у переважної більшості людей. Для порівняння, до складу воску входять деякі речовини – наприклад, консерванти, які можуть негативно відбитися на шкірі і викликати алергію.
  4. Відсутність врослого волосся.
    При епіляції кожен волосок обволікається м’якою карамеллю і видаляється цілком разом з цибулиною. Це зводить нанівець ризик проростання всередину вцілілого волоска. Якщо ж ви зніматимете волоски по напряму їх росту, то не обламаєте їх біля корню.

А окрім цього, карамелева паста для шугарингу проникаючи в глибокі шари шкіри, робить її м’якою і насиченою. У цього методу епіляції стільки переваг, що гріх не спробувати!

Читайте схожі статті:

Leave a Comment