Краса 

Догляд за шкірою обличчя в холодну пору року

Багатьох жінок зараз засмучує зовнішній вигляд: шкіра обличчя стала блідою і виглядає нездоровою. Це означає, що  рішення сезонних косметичних проблем треба надати фахівцеві.

Отже, розповімо вам яким повинен бути догляд за шкірою взимку.

Якою має бути косметика
В холодний час необхідно використовувати жирнішу косметику. Бажано креми на масляній основі, тоніки що не  містять спирту. До складу косметики по догляду обов’язково повинна входити гіалуронова кислота – зволоження в  чистому вигляді. Також можна використовувати будь-які натуральні олії – класичну оливкову, кісточкову та інші.  По можливості стежте за тим, щоб уся косметика була однієї фірми. Адже навіть дуже якісні засоби, використані  вроздріб можуть послужити причиною алергії.

Очищення шкіри
Без скрабів неможливо обійтися у будь-яку пору року. Але після такого очищення добу не рекомендується виходити  на холод. Тому пізньої осені і взимку краще використовувати гоммаж, тобто кремоподібний пілінг. Такий засіб не  вимагає змивання водою. М’яко скочуючись, гоммаж забирає з собою ороговілі частки шкіри і елементи лущення, не  травмуючи шкіру. У цьому його головна відмінність від скрабів на абразивній основі.

Дуже важлива процедура – вечірній демакіяж. Навіть якщо ви смертельно втомилися або не наносили ніякої  косметики, обов’язково треба очистити шкіру. Вранішнє умивання в холодний час має бути дуже ретельним, тому що  сальні залози вночі дуже активно працюють.

Живлення і захист
Застосування зволожуючих засобів актуальне цілий рік, але особливо взимку. Такий крем можна наносити тільки на  ніч або за ситуації, коли можна обійтися без виходу на вулицю. У холодну пору року перевага надається засобам на  основі термальної води.

Маски в зимовий час мають бути тільки поживними, незалежно від типу шкіри. Частота різна: для сухої і  чутливої шкіри рекомендується використання масок 2-3 рази на тиждень, для жирної або комбінованої шкіри досить  застосовувати їх 1 раз на тиждень.

Догляд за губами
Особливо сприйнятлива до холоду шкіра губ. Якщо доглядати за ними неправильно, то з’являться тріщинки і дрібні  зморшки, а шкіра стане сухою. Тому краще використовувати губну помаду, в якій міститься більше жирів. Потрібна і  гігієнічна помада. Нею можна користуватися як самостійним засобом, а можна наносити як основу для декоративної  помади. Але ось блиск слід відкласти до весни. Якщо губи все ж стали дуже сухими, можна приготувати спеціальну  пом’якшувальну мазь. Для цього треба узяти сім грамів какао десять грамів рослинної олії і три грами бджолиного  воску. Ретельно все перемішати і нанести на губи на п’ять хвилин. Залишки мазі акуратно видалити серветкою.

Які рекомендуються процедури в салоні
В хорошому косметичному салоні фахівці ретельно підбирають серію процедур залежно від особливості і типу шкіри.  Восени і зимою рекомендується чищення атравматичне, пілінг поверхневий, маска  поживна. Перенести перепади температур, низьку вологість повітря і шкідливу дію холодного вітру шкірі допоможуть  СПА-процедури і масаж обличчя.

Також зараз кращий час для серйозних дій на шкіру, таких як лазерна шліфовка, різні види омолоджування. На час  відновувального періоду може прийдеться побути вдома, а ще навесні або літом після такої дії є небезпека  отримати сонячний опік. У зимовий час краще проходить загоєння після пластичних операцій – від фейсліфтингу  (підтяжка обличчя і шиї) блефаропластики (пластика повік) до зміни форми губ, носа і вух.

Таким чином, правильно харчуючись, застосовуючи вітамінні комплекси і вдало підібрану косметику, можна завжди  мати квітучий вигляд. А ще відчуєте себе щасливою – і вже від цього виглядатимете прекрасно у будь-яку пору року.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment