Здоров'я 

5 правил інтимної гігієни

У кожного з нас є свої власні правила гігієни, а гігієна інтимних зон не менш важлива, чим інші. Існує декілька обов’язкових правил для інтимної гігієни.

Правило 1

Не застосовуйте звичайне косметичне мило для інтимної гігієни. Який кислотно-лужний баланс у нашої шкіри? Правильно, 5,5. А чи знаєте ви, що pH піхви набагато нижчий – 3,3? Природа спеціально його “окислювала”, щоб шкідливі мікроби гинули а сперматозоїди легко знаходили шлях до яйцеклітини. Звичайний гель для душу робить “інтимний” баланс більше лужним. Це відкриває зелений коридор хвороботворним бактеріям, які провокують молочницю і вагініт, і “включає” червоне світло сперматозоїдам. Тому користуйтеся тільки спеціальними, “кислими” засобами. Вони м’яко очищають, дезодорують, знищують шкідливу флору і знімають подразнення слизової оболонки.

Правило 2

Приймайте інтимний душ мінімум двічі на день. Але якщо такої можливості немає, запасіться вологими серветками. Вони містять багато зволожуючих рослинних олій заспокійливих екстрактів лікарських трав і поновлюючої кислотно-лужний баланс молочної кислоти. Але це правило діє тільки у тому випадку, якщо ви купуєте серветки з позначкою “інтимні” і тільки в аптеках.

Правило 3

Щоденні прокладки необхідно міняти кожні чотири години – не рідше! Адже усе, що вони ввібрали, – прекрасне середовище для розмноження бактерій. Чим довше ви використовуєте прокладку, тим менше від неї користі і тим більше вірогідність запалення. До речі це ж правило стосується і прокладок для критичних днів.

Правило 4

Це правило стосується тампонів. Використовуйте їх тільки в перші дні менструального циклу і міняйте кожні дві години. Перевищення терміну експлуатації провокує сухість піхви і роздратування слизової оболонки а також відгукнеться швидким розмноженням небезпечних мікробів. Речовини, які вони починають виділяти у велетенських дозах, можуть потрапити в кровоносну систему і стати причиною так званого синдрому токсичного шоку.

Правило 5

Максимально зручна нижня білизна – це запорука інтимного здоров’я. Чи відомо вам, що найбільше нарікань у гінекологів викликають модні нині трусики стринги і танги? Безумовно, вони виглядають красиво і сексуально але тоненька смужка під час ходьби “працює” як переносник бактерій з анусу до статевих органів. Правильна білизна має бути з натуральних матеріалів – бавовни, льону, шерсті.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment