Здоров'я 

Спортивна ходьба і її переваги

Почувати себе здоровим і добре виглядати мріють усі. А кращим помічником для здійснення цієї мети, безумовно, являються регулярні фізичні навантаження. Одним з таких навантажень є спортивна ходьба.

Переваги ходьби в тому, що не потрібно мати ні спеціальну форму, ні дорогі тренажери, ні обладнані спортивні зали. Крім того, тут немає таких великих навантажень, як, скажімо, при гімнастиці або бігу. Просто треба виділити в день деякий час для ходьби.

Для того, щоб ходьба була ефективною, необхідно знати декілька елементарних правил. Приміром, за тридцять секунд робити не менше п’ятидесяти кроків. Інакше ходьба перетвориться просто на прогулянку. Для того, щоб добитися такого результату слід потренуватися з крокоміром або секундоміром. Йти треба досить швидко енергійною ходою.

Також ходьба має бути регулярною. Неприпустимо робити перерву більше, ніж на два дні в тиждень. Якщо ви влаштовуєте собі перерви то вони також мають бути в певні дні і не мінятися. У такому разі встановиться чіткий режим тренувань. У день треба ходити не менше півгодини.

Що стосується дихання, то вдихати повітря під час ходьби слід через ніс, а видихати через рот. Якщо ви тренуєтеся не наодинці, не варто базікати з друзями під час ходьби. Це збиватиме ритм дихання, особливо спочатку. Набагато краще просто слухати музику.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment