Здоров'я 

Догляд за шкірою обличчя влітку

Літня спека – це велике випробування для нашої шкіри. Сонце,сухий вітер і спека, згубно впливають на шкіру. Під дією сонця шкіра швидко втрачає еластичність, обезводнює, вкривається сіткою маленьких зморшок.

Літо – це не тільки відпочинок і радість, але й цілий комплекс проблем і неприємностей для нашої шкіри.

Що ж трапляється з нашої шкірою влітку?

Влітку вона піддається великим навантаженням. Під дією сонячних променів фотостаріння протікає набагато активніше. Крім цього ми самі є винуватцями появи зморшок, прищурюючись від сонця. Влітку шкіра захищається від сонця сама: потовщується, стає більш грубою, активується робота сальних залоз. Якщо ми зараз почнемо боротися з цим жиром, ми ризикуємо викликати обезводнювання шкіри.

Що ж треба нашій шкірі влітку?

Відповідь одна – м’яке очищення, догляд та захист.

Щоб насолодитись сонцем без шкоди для шкіри, необхідно виконувати деякі правила догляду за шкірою обличчя влітку.

Правила догляду за шкірою обличчя влітку.
Очищення шкіри обличчя: влітку сальні залози працюють набагато активніше, тому необхідно забезпечити шкірі гарне очищення. Шкіру обличчя двічі вдень потрібно очищати з водою і спеціальним засобом. Пам’ятайте, що мило сушить шкіру, тому краще обходитися без нього, можна використовувати косметичне молочко. Навіть для самої чутливої шкіри, у літню спеку, потрібні умивання з водою. Без гарного очищення через піт та пил шкіра вкриється висипом. Для жирної шкіри, окрім води, потрібно використовувати скраб. Якщо обличчя спітніло, ні в якому разі не тріть його, це може викликати подразнення, бажано завжди мати сухі серветки, ними обережно промокнути піт.

Зволоження шкіри обличчя влітку: найважливіший етап під час догляду обличчя влітку – постійне зволоження. Багато денних кремів містять сонцезахисні фільтри, які захищають шкіру від ультрафіолету. Влітку у глибокого зволоження потребує як суха, так і жирна шкіра. У спеку, нічний крем потрібно замінити на ультра зволожуючий, щоб допомогти шкірі пережити важкий літній період.
Маски для догляду шкіри обличчя влітку: один раз на тиждень побавте свою шкіру зволожуючою маскою із літніх фруктів, ягід та овочів. Для жирної шкіру в маску можна добавити йогурт, а для сухої – сметану. Така процедура допоможе шкірі поповнити запас вітамінів та розгладити “літні” зморшки.

Косметика для догляду шкіри обличчя влітку: в літній час краще відмовитись від використання тонального крему та пудри. Залиште своїй шкірі змогу дихати. Взагалі, влітку намагайтесь використовувати якомога менше косметики.

Поради для догляду за шкірою влітку:
– Пийте багато води, це допоможе виглядати гарно не лише шкірі, а й нігтям та волоссю.
– Правильно харчуйтесь, відмовтесь від важкої їжі, включіть в раціон більше овочів та рибних страв.
– Носіть із собою спрей і постійно освіжайте обличчя.
– В спеку одягайте на голову капелюх з широкими полями, яка не даватиме потрапляти сонцю на ваше обличчя.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment