Краса 

Гарні ноги

Це дар природи – красиві жіночі ноги, і красу треба вміти зберігати.

Тим більше що і красиві ноги, і не дуже, однаково підстерігає захворювання, від якого сьогодні страждає кожна друга жінка – варикозне розширення вен. Хвороба протікає абсолютно непомітно і підстерігає жертву вже до тридцяти років.

Розширені вени просвічують або набрякають під шкірою у вигляді вузлів, а шкіра в цих місцях стає тонкою і на ній з’являються темно-коричневі і бурі плями. Литки і ступні сильно набрякають. Тут вже не до краси!

Жінки соромляться оголити ноги, носять щільні темні колготки, довгі спідниці, брюки, забувають про пляжі… Частіше страждають розширенням вен жінки що палять (паління звужує кровоносні судини), і ті, хто приймає оральні контрацептиви (дія гормонів).

Інші чинники ризику :
– носіння туфель на високих каблуках (вище 7 см). Функція литкових м’язів, що підкачують кров, при ходінні на високих каблуках послаблюється;
– необхідність багато годин підряд сидіти або стояти, а також звичка класти одну ногу на іншу (це викликає застій крові);
– алкоголь і кава у великих кількостях (вони зневоднюють організм і тим самим згущують кров).

Якщо за характером роботи вам доводиться довго стояти або сидіти, старайтеся кожні 1,5 години небагато походити або 10-15 разів піднятися на нісках. Після роботи кращий відпочинок для ніг – спокійна прогулянка на невелику відстань.

Намагайтеся частіше піднімати ноги вгору! Це сприяє розвантаженню вен, оскільки їм не доводиться працювати, долаючи силу тяжіння. Лежачи на дивані, підніміть ноги вгору і притуліть їх до стіни або покладіть ноги на спеціальну подушечку для вен яка влаштована таким чином, що кровоносні судини ніг не стискуються, і забезпечують оптимальний відтік крові.

Є декілька “передвісників” проблем, що насуваються. Це відчуття важкості, жару і втоми в ногах, яке проходить при ходінні, набряки гомілки і стопи, судоми, поява судинних синьо-фіолетових “зірочок” з дрібних вен. Пізніше відбувається розширення вен більших. Вони стають видні під шкірою у вигляді вузлів, що переплітаються.

Що ж робити?!! Сьогодні медицина має в розпорядженні високоефективні технології видалення варикозних вен і судинних сіточок без операції і практично без слідів. У розпорядженні флебологів абсолютно надійні методи лікування варикозного розширення вен які забезпечують граничну косметичність і максимальну безпеку лікувальних процедур для пацієнтів.
Більше того, лікування в сучасній клініці дає можливість не переривати роботу і вести звичний спосіб життя. Головне – вчасно звернутися.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment