Краса 

Як зберегти красу і молодість шкіри

Більшість жінок витрачають величезні гроші на противікову косметику. В той же час, кращий засіб зберегти шкіру молодою і красивою коштує дуже мало.

Продукти проти зморшок
Зморшки є результатом дії на шкіру сонця, вільних радикалів і стресу. Більшість кремів, представлених на українському ринку косметики, не забезпечують результат, який обіцяє реклама цих засобів. Причина полягає в тому, що креми не можуть проникнути в шкіру досить глибоко, щоб призупинити вікові процеси. Скоротити утворення зморшок можна тільки зсередини організму – за допомогою їжі.

Одним з продуктів, що подовжують молодість, вважається шпинат. Якщо його вживати у складі салатів регулярно впродовж 8 тижнів, то, як стверджують косметологи, ви виглядатимете мінімум на 5 років молодше.

Неодмінно слід включити у свій раціон лляне насіння, яке є відмінним джерелом поліненасичених жирних кислот омега-3. Вони потрібні для підтримки молодості шкіри, волосся, допомагають відновити ламкі нігті. А ще, якщо хочете бути красунею, вирушайте на ринок за ягодами годжі. Адже ці маленькі ягоди містять вітаміну С в 500 разів більше, ніж в апельсинах, а також вітаміни В1, В2, В6, Е і лінолеву кислоту, таку необхідну для гладкої і пружної шкіри.

Дуже корисний і буряк. Цей недорогий овоч – справжня криниця антиоксидантів, які приносять безпосередню користь здоров’ю шкіри.

Не лише буряк, але і усі фіолетові овочі і фрукти містять пігменти, так звані антоціани, які підтримують вироблення колагену в шкірі. Тому фіолетові продукти відомі як один з кращих природних засобів у боротьбі проти старіння.

Не обійтися і без маслин. Чим більше вживати маслинової олії, тим менше буде зморшок. Але слід запам’ятати, що маслиноу олію потрібно вживати сирою – в салатах, пасті і так далі. А ось при гарячій обробці вона втрачає багато своїх властивостей.

Вітаміни краси
Окрім продуктів не варто забувати і про корисні для нашої краси трави. Зберегти вологість шкіри допоможуть алое, живокіст, шавлія. Календула стимулює зростання тканин шкіри. Огірок звужує пори і насичує шкіру необхідними амінокислотами. Ефективно борються зі зморшками і виноградні кісточки.

Трави можна приймати як всередину у вигляді відварів, так і зовнішньо. Деякі рослини можуть бути додані в якості щоденного доповнення до раціону харчування, а саме: журавлина, лимонник, лаванда і петрушка.

Також, замість дорогих кремів з хімічними інгредієнтами, косметологи рекомендують місцево на шкіру обличчя застосовувати вітаміни.

Одними з найбільш важливих антивікових антиоксидантів є вітаміни А і Е. Їх можна застосовувати зовнішньо ввечері. Купіть капсули, пробийте їх голкою і нанесіть на обличчя. Це можна робити разом зі своїм улюбленим кремом. А ось місцеве застосування вітаміну С є ефективним способом для відновлення шкіри після дії ультрафіолетових променів і для відвертання старіння шкіри. Але його треба знайти у вигляді сироватки. У невеликих дозах можна застосовувати і вітамін D.

Якщо ваша шкіра легко пошкоджується від сонця, спробуйте зменшити цю шкоду зсередини. Зокрема, включіть в раціон харчування зелені листові овочі (щавель, ревінь, салат) і фрукти, такі як родзинки, груші, яблука, гранати. Ці овочі і фрукти охолоджують шкіру, живлять і відновлюють баланс чутливої шкіри. В той же час влітку не їжте занадто багато імбиру, часнику, гострого червоного перцю. Ця їжа може посилити несприятливий вплив сонця на шкіру.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment