Краса 

Міфи воскової епіляції

Ті, хто ніколи не робили воскову епіляцію були впевнені, що це справжні тортури. Все, що чули про цю процедуру – суцільні міфи і страшилки.

Епіляція воском, яку зараз полюбили жінки всього світу, була відома на Сході ще століття тому. Сьогоднішня воскова епіляція, або як її ще називають, “біоепіляція”, мало чим відрізняється від тієї процедури, яку проводили в давнину для позбавлення від небажаного волосся на тілі.

Міф №1: від епіляції можуть залишитися опіки і синяки
Некваліфікований косметолог знайде десяток способів зіпсувати зовнішність і пошкодити шкіру, роблячи будь-яку процедуру. Епіляція воском здається простою, тому за неї, на жаль, беруться неспеціалісти – і в результаті в Інтернеті з’являються розповіді про синяки, опіки і синці.

Тому важливо вибрати хорошого, досвідченого, кваліфікованого фахівця. Найпростіше знайти косметолога, записавшись для проби на епіляцію рук. Коштує процедура недорого, а кваліфікацію майстра оцінити ви встигнете.

Міф №2: епіляція – це страшенно боляче
Це вже швидше питання того, який у вас больовий поріг. Правда, від косметолога тут теж дещо залежить. Якщо він може відволікти вас розмовою, неприємні відчуття будуть мінімальні. Якщо ж він сам напружений, переживає, постійно запитує, чи дуже вам боляче – ви зосередитеся на відчуттях, і вони здаватимуться інтенсивнішими.

Є дівчата, яким дійсно боляче видаляти волосся, – але в таких випадках їм боляче це робити і епілятором, і пінцетом, і чим завгодно, окрім крему для депіляції або бритви.

Завдяки тому, що смужка воску зривається дуже швидко, практично не встигаєте відчути біль. Боляче тільки глибоке бікіні – і то, якщо рідко робити.

Міф №3: ефект тримається до 2 місяців
Не знаємо, хто це вигадав, але у деяких людей зовсім не росте волосся тижні 2. Потім треба потихеньку починати вищипувати пінцетом рідкі волоски.

Підсумок
Не слухайте, що вам говорять про епіляцію: щоб скласти власну думку, потрібно спробувати. Звичайно, враження залежать від професіоналізму косметолога – тому бажаємо знайти чудового фахівця, який допоможе вам полюбити епіляцію.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment