Краса 

Посічене волосся

Посічене волосся – одна з найпоширеніших проблем, з якою рано чи пізно стикається майже кожна жінка.

Більшість вважає що краще не чекати, поки кінчики матимуть вигляд лозин обшарпаного віника, і намагаються відвідувати салон частіше.

Дехто переконаний, що таким чином можна прискорити ріст волосся і зробити його більш здоровим. Одразу відзначимо – це масова помилка.
Підстригаючи кінчики волосся, ви надаєте їм здорового та доглянутого вигляду. На ріст же волосся впливають інші фактори.
Поговоримо про те, що стає причиною цієї проблеми. Посічені кінчики та 6 факторів, що приводять до таких наслідків.

1. Часте використання термоприладів.

Мова йде, звісно, не про кип’ятильники, а про незамінних жіночих помічників – фени, прасочки, плойки і т.д.

Що робити: Повна відмова від їх використання може здатися болісним випробуванням для жінки – як же тепер без фена і укладки, а бігуді? Не треба здіймати паніку, вам не забороняють користуватися прасочкою, вам рекомендують спробувати зменшити кількість вашого користування гарячими «шкідниками» або зробити максимально безпечним, якщо це можливо.

Якщо сушити волосся природним шляхом ви не можете собі дозволити – немає часу (холодно в квартирі) неслухняне волосся потребує укладки феном:

  • Намагайтеся не підносити фен занадто близько до волосся, оптимальна відстань 30-40 см;
  • Слідкуйте за тим, щоб температура потоку гарячого повітря не була занадто високою;
  • Не забувайте про прохолодну дію фену;
  • Використовуйте термозахисні засоби догляду за волоссям.

2.Неправильно підібрані засоби догляду 

Як обирають шампуні та інші засоби догляду деякі пані?
Ой, яка гарненька баночка, та ще й мій улюблений бренд, та ще й мочалка в подарунок, а знижка – 20%! Треба брати. Це стає причиною подальших проблем.

Що робити: Обираючи маски, кондиціонери, шампуні, пінки, муси, лаки, в першу чергу враховуйте тип вашого волосся.

3.Фарбування волосся 

Від цього також непросто відмовитися. Для багатьох жінок фарбування – це ще одна можливість побалувати себе, розважити та зробити ще гарнішою. Як від такого відмовитися… Для жінок більш дорослих фарбування вже необхідність – сивина мало кому здається привабливою. Тому не фарбуватися взагалі навряд чи вийде.

Що робити: Намагайтеся фарбуватися рідше та використовувати крем-фарби, більш лагідні до вашого волосся. Пам’ятайте про маски та народні засоби – зміцнювати волосся після  фарбування дуже важливо.

4.Неправильне розчісування

Зверніть увагу на арсенал своїх гребінців – з якого матеріалу вони виготовлені, яка частота розташування зубців? Ми не так багато уваги приділяємо цим питанням, а потім виявляється, що від них у певній мірі залежить здоров’я волосся.

Що робити: Не варто розчісуватися занадто часто та інтенсивно – це може пошкодити кутикулу волосини, його захисний шар.
Також не варто купувати гребінці з мілкими та частими зубами, металічні гребінці та пластикові гребінці. Широка та м’яка щітка – оптимальний варіант.

Не розчісуйте мокре волосся – таким чином ви розтягуєте його і робите слабшим, а у заплутаному вигляді – ще й рвете! Будьте ніжними зі своєю красою.

5.Неправильне харчування

Нестача вітамінів та необхідних речовин в організмі може призвести до того, що волосся втратить здоровий вигляд.

Що робити: якщо проблема посічених кінчиків набула вже серйозного масштабу, можливо варто навіть звернутися до лікаря. Правильне харчування, менше жирного, смаженого, гострого, більше фруктів та овочів – не забувайте, що більший відсоток здоров’я вашого волосся залежить від харчування.

6.Зовнішнє середовище.

І взимку, і влітку є свої недоліки погоди, від яких слід дбайливо захищати свою красу.

Що робити: Як обличчя, так і волосся потребують особливого догляду у певний сезон. Влітку намагайтеся не проводити багато часу на сонці без головного убору волосся пересушується, йому потрібне додаткове зволоження та живлення.

Взимку намагайтеся не ходити без шапки – мороз та вітер спричиняють згубний вплив, який значно ослаблює волосся та приводить до роздвоєння кінчиків прядок.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment