Краса 

Вугрі на обличчі

Навіть якщо вмиватися з милом по десять разів на день, протирати обличчя спиртом і лосьйонами, очищати скрабами і систематично видавлювати прищі, вугрів не позбавитеся.

Від цієї напасті неможливо вилікуватися, зате можна добитися тривалої ремісії. І не вірте “людям таким, що знають” – з віком болячка не проходить. Поки шкіра не постаріє, “обкидатиме” прищами…

“Дозрівають” вугрі в підлітковому віці, коли змінюється співвідношення чоловічих і жіночих статевих гормонів. Переважно – в 11-13 років, – говорить лікар-дерматолог в інтерв’ю виданню “Україна: Погляд з боку” – Жанна Приходько. – Сальні залози починають активно виробляти шкірний жир. У більшості випадків спрацьовує спадковий чинник. Особливо, якщо шкіра у підлітка – жирна або комбінована”.

Боротьбу з вуграми дерматологи радять розбивати на декілька етапів. Передусім, треба нормалізувати секрецію шкірного жиру. Але не поспішайте “драїти” лице намиленою губкою і ватними дисками, “настояними” на спирті. Проведіть експеримент – “прополощіть” шкіру ацетоном. Вона буде суха як пергамент. Пройде півгодини – і залози почнуть активно виробляти шкірне сало. У протоках залоз жиру більш ніж досить, і його звідти не вишкребеш ніякими розчинниками. Ще один нюанс – ацетон руйнує тонкий пласт ліпідів які обволікають лусочки рогового пласта. Саме ці жирові речовини не дають шкірі обезводитися”. Якщо ацетоном, милом або спиртом вимити ліпіди, шкіра “пов’яне”. Зате вугрі “розцвітуть буйним цвітом”.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment