Краса 

Що робити, якщо лущиться шкіра на обличчі

У холодну пору року багато жінок часто стикаються з проблемою лущення шкіри на обличчі. Що ж робити, якщо ви зіткнулися з цією проблемою?

Однією з головних причин лущення шкіри є нестача вологи. На сухість шкіри також можуть впливати неправильно підібрані засоби для умивання.

Другою причиною може стати надмірне захоплення гігієною. Усе добре в міру. Якщо ви часто користуєтеся антибактеріальними засобами, гарячою водою, то ваша шкіра втрачає вологу, пересушується. В цьому випадку необхідно змінити деякі свої звички і засоби для миття шкіри. При умиванні не тріть сильно шкіру витирати лице також треба акуратно – лише злегка промокнувши вологу м’яким рушником.

Ще одна причина – погодні умови. Якщо шкіра на обличчі лущиться в зимовий час при сильному вітрі або морозі – ви повинні захистити її: користуйтеся в цей період жирним поживним кремом на вулиці, а удома нанесіть зволожуючий крем, оскільки повітря в приміщеннях, що обігріваються, пересушене, і шкіра на обличчі починає лущитися.

До лущення шкіри можуть привести запальні процеси та інфекції, але в цьому випадку краще звернутися за консультацією до фахівця.

Як позбавитися від проблеми?

Відмінно допомагають від лущення шкіри маски, приготовані вручну. Візьміть чайну ложку меду і змішайте її з маслиновою олією (можна замінювати виноградним, персиковим, мигдальним або рослинним). Нанесіть маску на 10-15 хвилин потім акуратно зніміть вологим тампоном.

Маслинова олія в цілому дуже дієва у боротьбі з лущенням. Після того, як очистите шкіру обличчя, просто протріть лице тампоном, змащеним олією. Через декілька хвилин, коли олія добре вбереться, зніміть залишки. І наостанок, якщо шкіра на обличчі лущиться – тримайте в сумочці хоч би вазелін – він допоможе вам захиститися.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment