8 березня жіноче свято

У цей березневий день, прекрасна половина людства чекають кольорів, ніжності і подарунків. Так вже традиційно склався цей день.

Усі з нетерпінням чекають цього свята, радіють, коли він приходить, але мало хто замислюється про його первинний сенс. Хоча іноді і народжується питання, а що саме ми відмічаємо 8 березня?

Спочатку, він зовсім не був задуманий, як день прославляння прекрасних жінок, це був день святкування революціонерки, саме це свято газета ” Правда” називала, як День робочого Інтернаціоналу. Це свято для тих жінок, які хотіли і хочуть бути нарівні з чоловіками. На жаль, зараз свято повністю втратило своє одвічне значення, хоча у багатьох країнах цього дня ще проводяться масові акції феміністок і для багатьох жінок цей знаменує не закінчену боротьбу з сильною статтю.

Таємниця цього свята така, 8 березня 1857 року робітниці взуттєвих і швацьких фабрик Нью-Йорка, зібралися на маніфестацію. Вони вимагали поліпшення умов роботи, скорочення тривалості робочого дня і заробітну плату, рівну з чоловіками. Саме цього дня утворилася профспілка, в яку уперше вступили жінки, а так само пройшла безліч демонстрацій, з вимогою надати виборчі права жінкам.

Зараз на 8 березня чоловікам доводиться вирішувати, які купити подарунки для жінок з їх оточення. Без кольорів не обійтися, а ось при купівлі основного презенту варто подумати про вибір витонченої прикраси : браслета, брошки або навіть цілого комплекту, в який входить кольє і сережки. При цьому можна купити не дуже дорогі вироби, а придбати красиву і в той же час якісну біжутерію.

Подарунки для дівчаток треба вибирати, керуючись їх віковими перевагами. Малятку можна подарувати гарну м’яку іграшку або красиво одягнену ляльку. Дівчаткам початкового шкільного віку підійдуть в якості презенту на 8 березня різноманітні набори для рукоділля і творчості. А ось юним модницям варто подарувати доросліші і оригінальніші подарунки – набір косметики, гребінців або засобів по догляду за волоссям.

Пам’ятайте, презент на 8 березня треба вибирати з особливою ретельністю. Подарунки для жінок мають бути такі, щоб вони викликали захоплення і радість. Чоловікам під силу вибрати потрібний презент, якщо вони постараються підійти до вибору подарунка, заздалегідь дізнавшись про бажання жінки.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment