Свято жіночності – 8 березня

Ще вся земля вкрита снігом, але теплий і лагідний подих весни нагадує нам, що наближається свято жіночності – 8 березня. В теперішній час всі сприймають свято 8 березня як день шанування жінок, але з самого початку це свято вважали проявом солідарності всіх жінок у боротьбі за рівноправ’я: соціальне та політичне.

Пропозицію зробити його офіційним винесла Клара Цеткін в 1910 році на міжнародній конференції жінок – соціалісток у Копенгагені. День міжнародної солідарності на наступний рік відзначали вже такі країни як Данія, Германія, Швейцарія та Австрія. До них у 1913 році приєдналась і Росія. Але під час Радянської влади воно втрачає актуальність та популярність, з 1966 Наказом Верховної Ради СРСР 8 березня став неробочим днем і календарним святом.

Поступово 8 березня з дня солідарності та протесту проти дискримінації представниць чарівної статі, під час якого відбувалися демонстрації трудящих жінок, перетворилось у свято Жінки – коханої, лагідної, привабливої. Але й досі, окремі діячі православної церкви не визнають жіноче свято, тому що воно має політичне походження.

Жінки завжди були сотворцями історії, з давніх часів, тільки пригадайте: Древня Греція – для припинення війни Лісистрата організувала страйк сексуального характеру проти чоловіків, паризькі жінки, в Стародавньому Римі жінки вже тоді мали подарунки від чоловіків, як хранительки домашнього вогнища, під час кровавої Французької революції організували марш в Версалі, вимагали надання виборчого права. На протязі всієї історії людства жіноцтво утверджувало та боролось за свої принципи. В сучасному світі, в день весняного жіночого свята, до речі він збігається із Днем Матері, чарівні дами приймають душевні та найщиріші вітання на 8 березня та бажанні подарунки від чоловіків. Кожного року більшість чоловіків роздумує над питанням що подарувати на 8 березня жінкам, які їх оточують. Матір, сестра, кохана, дочка, співробітниці – для кожної треба знайти такий подарунок, щоб передати почуття які викликає в серці ця людина. І чоловіки не можуть із вибором, адже подарунок повинен бути оригінальним, корисним, та одночасно виражати силу почуттів. По-перше – особливу увагу, любов, тепло, їх ніколи не буває забагато. Традиційно квіти, ювелірні прикраси, парфуми, косметику. Навіть можна скласти справжній сценарій до 8 березня, почавши його з романтичної вечері, а закінчити романтичною подорожжю. Небажаними, а навіть образливими подарунками можуть бути тренажери, гантелі, те, що має назву «спортивний інвентар»,це як натяк на те, що жінка виглядає недостатньо гарно, або що їй треба схуднути. Не зовсім вдалими подарунками вважають посуд, звичайно гроші. Отож чоловікам потрібно вибрати подарунок дуже обережно та індивідуально до кожної жінки з його оточення. І щоб ви не подарували, головне пам’ятайте про те, що чекають від сильної половини людства всі жінки – увагу та турботу, цілий рік, не тільки один раз на рік.

Цінуйте жінок, це першопочаток людства, всі події в історії осяяні їхньою мудрістю, ніжністю та красою. А всі ми знаємо, світ врятує краса.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment