Секрети ефективності будь-якої дієти

Якщо хочете позбутися зайвих кілограмів, почніть … з голови! Правильне харчування і регулярні фізичні навантаження – це важливо, однак фахівці попереджають: мозок, що не налаштований на схуднення, може запросто звести нанівець всі ваші зусилля.

Існує безпосередній зв’язок між розумом та тілом, але перевага все-таки у мозку, бо саме він керує нашою поведінкою. Зайві кілограми – це не що інше, як наслідок суперечливих, заплутаних сигналів, що надходять до тіла від мозку. Зайві кілограми – це найчастіше психологічні проблеми, використання їжі як антидепресантів. Тож, для того, щоб схуднути, потрібні не лише дієта та спорт, а й моральне налаштування.

1. Подумайте про те, як ви будете виглядати і відчувати себе через місяць після того, як досягнете своєї мети і втратите зайві кілограми, станете стрункою та здоровою. Тепер уявіть себе через три місяці після цього, а потім шість місяців по тому. Концентруйтеся на цих образах рівно одну хвилину перед тим, як заснути ввечері, і ще одну хвилину відразу після того, як прокинетеся зранку. Створення потужних позитивних емоцій допомагає укріплювати віру у свою здатність досягнути успіху.

2. Неодмінно зафіксуйте письмово, чого саме ви хочете досягнути, для чого худнете, яка ваша мета? Одягти «контрольні» джинси, стати більш сексуальною, здоровою, повністю змінити гардероб? Також запишіть і те, що ви готові зробити (і будете робити) заради цього результату: «Я буду менше їсти» або «Я буду тренуватися в такому-то режимі». Перечитуйте цю картку вголос хоча б два рази на день.

3. З’ясуйте, які неконструктивні думки і поведінкові стереотипи завадили вам досягти поставленої цілі у минулому. Складіть список всіх звичок, які заважають вам позбавитися від зайвої ваги (мало рухаєтесь, вживаєте занадто багато алкоголю, солодкого, фаст-фуду і т.д.). Потім напишіть список альтернативних моделей поведінки, яких ви маєте намір дотримуватися.

4. Ведіть щоденник харчування, записуйте в нього все, що кладете до рота. Дослідження підтверджують, що навіть якщо ви свідомо не обмежуєте свій раціон харчування, щоденник змушує вас більш усвідомлено підходити до того, що ви їсте.

5. Ніколи не використовуйте їжу в якості нагороди або лікування. Їжте тільки тому, що ваше тіло потребує харчування, але давайте йому харчі найкращої якості.

6. Ніколи не забороняйте категорично собі що-небудь з їжі, подібний підхід робить «заборонений плід» ще солодшим.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment