Еволюція жінки

Україна змінюється. Спочатку ми стали жити в іншій країні, потім – що не день, так зміни.

Зміни торкнулися і нашого способу життя. Тоді, в 90-х роках, гостро стояло питання про зміну типу мислення : до радянських часів у нас була Церква, в радянські часи потрібно було читати Леніна, а нова епоха, не принесла нічого: до Церкви так швидко не повернешся а Леніна вже прочитали.

Тоді заговорили про секс і сексуальну революцію. У Європі це 60-і рр. У нас цієї найсексуальнішої революції не було. Жінка в СРСР не була настільки принижена, як це було в Європі аж до середини XX століття. А працювати жінок просто зобов’язували.

Можливо, такий більше еволюційний спосіб переходу від одного способу життя жінки до іншого, незалежнішого, визначив те, що наші жінки більше жіночні, більше за “жінку”.

Але все таки ми не врятувалися від такого перекосу в прагненні до рівності, як “бабизм”. У це слово вкладається поведінку жінок, сліпо і безапеляційно прагнучих доводити чоловікам, що жінки – краще.

«Жінка – друг людини, а баба – злий ворог»

Якщо раніше жінка існувала як “доважок” чоловікові, то “баба” існує тільки на противагу чоловікові. Вона не зробить своє життя краще, вона тільки викликає почуття жалості (можна почути навіть образливі сентенції “мужика не вистачає”). По суті своєю поведінкою вона проявляє неповагу до інших людей, не важливо, чоловік це чи жінка.

“Бабизм” поганий тим, що це доки це єдина альтернатива безсловесному і безглуздому існуванню жінки тільки у біологічно обумовлених ролях дружини і матері. Сильна і успішна жінка викликатиме підозру “а чи не баба вона”?. Тому поки що успішна жінка в чомусь “дефектна”.

Сексуальна революція потрібна була не для того, щоб замість підвищення чоловіків стали прославляти жінок. У ідеалі жіноче населення прийде до того, що еволюція ролі жінки в суспільстві була потрібна для того, щоб самим вибирати свій шлях, образ мислення і виконувані ролі. І з’являться нові ідеали, нові образи «Ідеальної Жінки».

Читайте схожі статті:

Leave a Comment