Статті 

Навіщо жінки виходять заміж

Коли жінка говорить: “Хочу заміж”!, оточення, як правило, починають її заспокоювати: “Не переживай! Твій час ще прийде – ти ще зустрінеш свою долю”!

Чи дають поради, де і як можна познайомитися з гідним кандидатом в чоловіки особливо активні навіть пропонують познайомити зі своїм неодруженим знайомим або родичем. І ніхто не запитає: “А навіщо, власне, ти хочеш вийти заміж”?

Про причини, що спонукають до цього, розповідає учитель з багаторічною практикою, майстер, що володіє древньою енергетичною технікою і знаннями, пройшов навчання в Університеті “Єдності” в Індії, Діана Щербанська.

Якщо щиросердо відповісти на це питання краще всього – письмово, то відповідь може нас збентежити. Отже, ми хочемо вийти заміж…

…щоб усе було як у людей. Найпоширеніша причина, по якій жінки виходять заміж, звучить таким чином: тому що так належить. Ким належить? Соціумом. Є деяка соціальна програма, яку потрібно виконувати, незалежно від того чи є у людини до цього його власний внутрішній намір. Якщо бажання вийти заміж обумовлене тільки цим чинником, чоловік знаходиться дуже швидко, тому що в сусідньому відділі на роботі або на сусідній вулиці є чоловік який керується тим же самим наміром. Процес залицяння в таких випадках дуже короткий і гранично формальний. Жених з нареченою гуляють по вулицях і ходять в кіно, вона розповідає йому історії зі свого життя, якими раніше ділилася з подругами, він у свою чергу, розважає її оповіданнями про свого товариша по службі Петрова, з яким у нього складаються, – або, навпаки – не складаються стосунки. І у нього, і у неї дуже низький рівень домагань (вони нічого особливого не чекають один від одного), відповідно низький і рівень претензій.

Зігравши весілля, вони починають жити разом, ходити на роботу, їздити у відпустку, але майже нічого в їх житті не міняється – їй треба усього лише звикнути ділити з кимось ліжко і виконувати домашні обов’язки в розрахунку не на одного, а на двох чоловік. Істинний сенс їх стосунків – це і добре, і погано – проявляється тільки з часом. Раптом з’ясовується, що у них практично немає приводів для спілкування: йому нудно слухати її нехитрі жіночі історії, їй абсолютно не цікаві його стосунки з Петровим. В результаті виникають взаємні образи і претензії. На побутовому рівні такий процес називається притиранням, насправді це не що інше, як спроба збудувати стосунки з представником протилежної статі. Граючи соціальні ролі чоловіка і дружини, подружжя може розвестися, може залишитися разом і усе життя притиратися, і навіть притертися і звикнути один до одного. Але шлюбом в ідеальному розумінні цього слова їх відношення все одно не стануть, тому що первинний намір обох було невірним.

…щоб народити дітей. На питання: “Навіщо тобі виходити заміж”?, жінка відповідає: “Хочу мати двох дітей – хлопчика і дівчинку, і доброго, спокійного чоловіка”. Чоловік в таких випадках найчастіше сприймається як навантаження, як щось, що дається на додаток до дітей. Це не улюблений чоловік, а людина, яка, як мінімум, не заважає жінці жити з дітьми, а як максимум, – допомагає, забезпечуючи сім’ю матеріально. У такому разі чоловік і жінка удвох зможуть грати в гру, де вона буде мамою, а він – татом.

Знайти такого чоловіка теж досить просто, тому жінка досить швидко виходить заміж, у неї народжуються діти – загалом, усе, як замовляли. І все у них буде добре до тих пір, поки він не захоче стати для неї не лише батьком її дітей, але і улюбленим чоловіком. Але їй-то це не треба. Такі пари можуть бути разом тільки за наявності дітей, без них їх подружнє життя втрачає усілякий сенс.

…щоб отримати фінансову підтримку. Йдеться не стільки про те, щоб жінку взяли на утриманні (найчастіше вона сама працює і прекрасно себе забезпечує), а про те, щоб сильний і надійний чоловік узяв на себе частину її проблем, у тому числі і фінансових. У такому разі вона зможе працювати і далі, але вже не в гонитві за шматком хліба, а заради задоволення. Один з різновидів такого наміру – мрія вийти заміж за мільйонера, коли в перелік обов’язкових умов щасливого сімейного життя входять діаманти автомобілі представницького класу і заміські маєтки. Рівень вимог тут вище, ніж в двох попередніх випадках, але і вкластися потрібно відповідно – інвестувати час і гроші, як в себе – фігура, шкіра, волосся і зуби мають бути у бездоганному стані так і в пошуки такого чоловіка, оскільки в сусідній булочній його навряд чи зустрінеш.

Але рано чи пізно така зустріч все-таки відбувається, за нею, якщо пощастить, слідує весілля і – о, радість! – чоловік вирішує усі фінансові проблеми жінки. І вона знову потрапляє в ситуацію, коли їй треба будує з ним стосунки, до чого далеко не завжди буває готова. За свою турботу, у тому числі і матеріальну, він у відповідь чекає того, що може дати йому тільки вона – її енергії і емоцій. І тут найголовніша емоція – її гарний настрій. Оптимізм жінки завжди передається чоловікові, який знаходиться поряд з нею, і у нього набагато успішніше йдуть справи. Ще він хоче від неї хорошого сексу і, найголовніше, взаєморозуміння. Він хоче, щоб вона любила його, а не терпіла, стискуючи зуби. Щоб вона, не принижуючи себе, стала такою якій він хоче її бачити. Вона повинна стати ще більше жінкою, щоб він став ще більшим чоловіком.

…щоб кохати і бути коханою. Єдино правильна мета, з якою слід виходити заміж, це любити людину, яку ми вибираємо в супутники життя, і бути їм коханій. Причому йдеться саме про любов, а не про закоханість або вдалий секс. Дуже легко любити людину який знаходиться за тридев’ять земель від тебе. Набагато складніше зберегти почуття до того, хто знаходиться поруч, приймати його з усіма його перевагами, недоліками, слабкостями і звичками, іноді не дуже приємними.

Так стосунки Висоцького і Марини Владі були не любов’ю, а закоханістю, яку, – через відстань – їм вдалося розтягнути на дванадцять років: рідкісні, але бурхливі зустрічі, подорожі, букети, цукерки, ресторани. Закоханість припускає викид гормонів в такій кількості яке людський організм довго витримувати не в змозі. Рано чи пізно треба буде будувати стосунки, і кращою основою для них може служити тільки любов. І тоді усе інше – і турбота, у тому числі матеріальна, і бажання мати дітей і необхідність грати соціальну роль дружини – обов’язково прикладеться.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment