Дієти 

Смугаста кефірна дієта

Смугаста кефірна дієта — чередування розвантажувальних днів на кефірі і звичайного харчування.

Існуючі версії смугастої дієти відрізняються тривалістю схуднення і набором продуктів у вільні дні. Перед тим, як приступати до цієї дієти, слід знати, що вона досить жорстка, і подібні схеми рекомендуються лікарями виключно тим людям, хто дійсно має серйозну зайву вагу або хворий на ожиріння. У будь-якому випадку, чередувати розвантажувальні і звичайні дні через день слідує не більше двох тижнів.

Цей варіант жінкам здається найпривабливішим. Річ у тому, що він дозволяє не відмовлятися від своїх харчових звичок, і в той же час худнути досить швидко.

  • Через день ви влаштовуєте розвантажувальний день на однопроцентному або знежиреному кефірі.
  • У день можна півтора літри кефіру, зелений чай без цукру, чашка кави і якомога більше води.
  • Зате наступного дня можна харчуватися як завжди.

Здається, ця схема ідеальна. Насправді ж, це не так. Якщо у вас вже є зайва вага, з вашим “звичайним харчуванням” безперечно щось не в порядку. Припустимо, ви їсте багато хліба, кашу, вживаєте солодке, і взагалі перевищуєте добову норму калорій. Тоді хитрий організм досить швидко навчиться запасати енергію у вигляді глікогену, а згодом у вигляді жиру. Ну а в день кефірної дієти ви займатиметеся витяганням свіжих ліпідів з жирової клітини.

У результаті, дієта нагадує маятник, причому його коливання не завжди призводять до зменшення ваги в перспективі. Для вирішення цієї проблеми існує більш “просунута” смугаста кефірна дієта із здоровим харчуванням.

День кефіру на цій дієті проходить без змін. А ось наступного дня ви безперечно можете трохи “поворожити”. Оздоровіть харчування по максимуму і намагайтеся, рахуючи калорії, не перевищувати 1500 кілокалорій на день.

Сніданок: 200 грамів будь-якої каші, склянка нежирного кефіру або 100 г сиру, якщо ви вже не можете дивитися на цей кефір.

Другий сніданок: яблуко і 7-10 горішків мигдаля, адже це ідеально блокує голод перед обідом, і ви зможете легко і невимушено відмовитися від десерту.

Обід: порція (200 мл) будь-якого овочевого або курячого супу без піджарок і макаронних виробів, порція нежирного не смаженого м’яса з тушкованою капустою або овочевим салатом.

Другий обід: 100 г сиру і будь-який солодкий фрукт. Можна випити какао, зварене з какао-порошку на воді з одною чи двома ложечками фруктози, якщо вам хочеться солодкого.

Вечеря: 200 г нежирної риби, будь-які некрохмальні овочі.

В той день, вільний від кефіру, вам заборонені жирні важкі страви і алкоголь. Це має сенс, адже при обмеженому по калоріях харчуванні організм спалюватиме “старий” жир під час кефірних розвантажень.

У будь-якому випадку, смугаста кефірна дієта — стрес для організму. Варто тренуватися лише в ті дні, коли ви не п’єте кефір. Як вже було згадано, “сидіти” довше за два тижні не варто. По закінченню дозволеного терміну, слідує перейти на правильне обмежувальне харчування з мінімальною кількістю жирів та солодощів, і влаштовувати один розвантажувальний кефірний день на тиждень.

Строгі дієти мають відомий побічний ефект — якщо після них одразу почати переїдати, вага швидко повернеться, та ще може стати більшою. Так що будьте обережні і не зловживайте швидкими дієтами перед щедрим застіллям.

Смугасту дієту називають ще “кефір через день”, але іноді кефірне розвантаження замінюють іншими розвантажувальними днями, наприклад можна пити йогурт, їсти нежирний сир (500 г) або фрукти.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment