Краса 

Догляд за сухим та ламким волоссям

90% жінок (за даними новосибірських учених) страждають від сухого та ламкого волосся, тому рекомендації по їх відновленню будуть дуже до речі.

Сухе і ламке волосся, як правило, з’являється у відповідь на негативну дію довкілля. Окрім природних подразників, на структуру волосся впливають неправильно підібрані шампуні, бальзами, фарби для волосся. Важливо, який фен ви використовуєте для сушіння.

Існує думка, що сухість волосся передається у спадок і багато жінок навіть не намагаються доглядати за своїм волоссям. “Навіщо мені це робити, якщо у моєї мами (бабусі, сестри.) таке ж волосся”?. Звичайно, є велика спадкова  схильність але все у ваших руках. Навіть при самому проблемному волоссі щоденний догляд в силах кардинально змінити їх, але для цього треба трохи постаратися.

Головна причина сухості (і ламкості) волосся ховається в неправильному функціонуванні сальних залоз. Особливо нелегко доводиться при таких порушеннях дівчатам, які робили хімічну завивку волосся. Така процедура завдає шкоди і сальним залозам і самому волоссю які після “хімії” стають мертвими.

Що ж робити? Читайте рекомендації по догляду за волоссям.

Зволожуйте своє волосся
Щоб сухе волосся стало шовковистим, обов’язково зволожуйте їх. Робити це можна шляхом нанесення на волосся спеціальних зволожуючих засобів, але значно ефективніше буде приготувати такий зволожуючий засіб самій. На 200 грам теплої кунжутної (можна соєвої) олії додаємо шість крапель лавандової олії, три краплі сандалової олії. Усе це ретельно перемішуємо і втираємо в шкіру голови і у волосся. Потім укутуємо голову рушником і чекаємо 15 хвилин. Після цього 2 рази  промиваємо волосся шампунем. До речі, також можна використовувати і олію з насіння льону, яке є відмінним зволожувачем.

Використовуйте кондиціонер для волосся
Двічі в тиждень після миття голови використовуйте кондиціонери і бальзами для волосся. Здебільшого, ніякого зволоження і живлення волоссю ці бальзами не дають (волосся – це мертва тканина!),  але в кожному кондиціонері (бальзамі) міститься віск, який покриває волосся і від цього вони виглядають привабливіше.

Забудьте про щипці для волосся
Не буває безпечних щипців і плойок, як би вас не переконували в зворотному їх виробники. Будь-який прямий термічний контакт губить ваше волосся. Навіть при використанні фену завжди намагайтеся включати мінімальний нагрів.

Читайте інструкцію
Купуючи шампунь, або будь-який інший продукт для волосся, обов’язково дивіться для якого типу волосся він призначений. Не намагайтеся мити жирне волосся шампунем для сухого і ламкого волосся, нічого хорошого з цього у вас не вийде.

Пийте воду
Дуже важливо вживати велику кількість води. Сальні залози дуже швидко реагують на недолік рідини в організмі, волосся починає тьмяніти і втрачати свою привабливість. Обов’язкова умова – вода має бути чистою і не містити великої кількості хлору (та іншої гидоти). Тобто, пити потрібно не просту водопровідну воду, а як мінімум, фільтровану.

Правильно харчуйтеся
Ваше харчування повинне включати усі необхідні мікроелементи та вітаміни. Головне це велика кількість води, фрукти, м’ясна їжа. Відмовтеся від напівфабрикатів.

Приймайте рішення самостійно
Не сподівайтеся на перукаря, що радить новий супер унікальний бальзам (який він же і продає), або на переконливу продавщицю в магазині, яка рекомендує якусь забійну суміш. Найчастіше за такими “добрими” порадами немає нічого окрім реклами. Пам’ятайте – краса вашого волосся у ваших руках.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment