Краса 

Позбудьтеся подвійного підборіддя

Важка складка, що висить, на підборідді багатьом жінкам псує настрій, примушує почувати себе невпевнено. Але працювати над проблемою не так вже і складно. Головне виконувати прості вправи.

Поява подвійного підборіддя завжди говорить про те, що ваші м’язи мляві, і вам потрібно привести їх в тонус. Подвійне підборіддя може утворюватися з різних причин:

гормональні зрушення;
різка і часта зміна у вазі. Коли жінка то різко поправляється, то худне, м’язи не встигають відновлюватися, і залишається “мішечок”;
малорухливий спосіб життя, сидяча робота ;
деформація черепа і хребта викликає деформацію м’язів і призводить до утворення подвійного підборіддя.

Якщо проблема не мануального характеру і не пов’язана з гормональними порушеннями , то прибрати подвійне підборіддя можна за допомогою нескладних вправ:

Повороти голови в сторони в поєднанні з натягом м’язів шиї. Дійшовши до граничного натягу, зупиніться в такому положенні на 5 секунд, після чого розслабте шию.

Спів пісень. Витягніть підборіддя вгору, заведіть нижню губу за нижні зуби, а верхню – за верхні, і спробуйте заспівати щось на кшталт: “Хай завжди буде сонце”. При цьому м’язи шиї напружуються настільки, що у вас виникне відчуття, ніби передня частина шиї і підборіддя збільшилися в розмірах. Це означає, що м’язи почали працювати.

Працюйте щелепою мовби черпаком. Висуньте нижню щелепу вперед, заведіть нижню губу за нижні зуби і виконуйте зачерпуючі рухи. Якщо ви все робите правильно, у вас з’явиться крепатура (неприємні болі, ломота, ниття у м’язах).

Рухи на зміцнення внутрішньої частини м’язів. Поставте долоню вгору зап’ястям, пальцями від себе таким чином, щоб опустити в неї нижню щелепу. Тепер із зусиллям відкривайте щелепу, при цьому намагаючись долонею закрити її знову. Зупиніться в напруженні на 5 секунд і розслабтеся. Зробіть кілька повторів. Підіпріть подушечками великих пальців підборіддя і пройдіться надавлюють рухами по всій поверхні підборіддя, рухаючись від середини до вуха. Виконуйте підбиваючі рухи тильною стороною долонь.

Розтираючі рухи уздовж шиї. Поставте подушечки великих пальців на подвійне підборіддя і, обходячи горло разом зі щитовидною залозою, виконуйте наступні рухи: в той час як шия за підборіддям витягується вгору, пальцями ковзаєте вниз, мовби розтираючи м’язи. Головне завдання цієї вправи – створити в області шиї хороший приплив крові, щоб відновилися капіляри, а м’язи стали приходити в тонус.

Перекочування “валика”. Захопіть шкіру на підборідді і як валик перекочуйте її від середини підборіддя до вуха. Ця вправа захоплює велику кількість м’язів, краще підходить для тих, у кого досить масивний друге підборіддя.

Масаж за допомогою м’ячика. Для цього найкраще підходить маленький дитячий “стрибунець”. Але якщо у вас підвищена чутливість, можна взяти більш м’який м’ячик. Поставте м’яч на тильну сторону долоні і почніть розминати ним подвійне підборіддя.

Масаж за допомогою аплікатора Ляпко (“Валик лицьовий”). Дбайливо прокочують валиком по зоні другого підборіддя. Цим аплікатором можна працювати і на всій поверхні обличчя і шиї, при цьому оминаючи гортань і щитовидну залозу.

Прикладайте поперемінно до області другого підборіддя то гарячу, то холодну серветки.

Не всі вправи можна виконувати кожен день. Глибокий вплив роботи валиком, краще робити не частіше 3 разів на тиждень, натяг шиї – 5 разів на тиждень, такі процедури, як повороти голови, можна виконувати щодня. Всі вправи можна розподілити протягом дня. Якщо виконувати рекомендації систематично, то через 3 тижні ви почнете помічати зміни.

Не забувайте, що стан шкіри обличчя безпосередньо залежить від стану шийного відділу хребта. Тому до вправ по усуненню другого підборіддя важливо додати і вправи для плечового пояса. Це можуть бути прокручування плечових суглобів, натяг шиї, масаж комірцевої зони. Корисні також пози йоги: сімхасана (поза лева), сарвангасана (“залізний міст”), аштангасана та інші.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment