Гарбузовий чізкейк
Господині люблять дивувати своїх рідних смачненькими сюрпризами. Гарбузовий чізкейк стане приємним смачним десертом не лише на свято.
Існує багато різних рецептів на різний смак, а ми пропонуємо вам простий рецепт чізкейку з гарбуза.
Інгредієнти:
Корж:
- Крекер 440 г
- Цукор 110 г
- Вершкове масло 230 г
Шар чізкейка:
- Вершковий сир 450 г
- Яйця 4 штуки
- Цукор 340 г
Соус зі збитих вершків:
- Холодні вершки 33% 150 г
- Цукор 1 чайна ложка
- Стручкова ваніль 1 штука
Гарбузовий мус:
- Гарбуз 900 г
- Яєчний жовток 6 штук
- Яєчний білок 3 штуки
- Цукор 225 г
- Молоко 200 г
- Сіль 1 чайна ложка
- Кориця 1 чайна ложка
Спосіб приготування:
Наріжте гарбуз на частинки приблизно 10 сантиметрів завдовжки і запікайте в духовці впродовж 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Потім подрібніть у блендері до стану пюре, перекладіть в глибоку ємність, додайте молоко, корицю, жовтки, цукор (25 грамів), сіль і перемішайте.
Збийте три білки з 200 грамами цукру, перекладіть до попередньої маси і доведіть до однорідної консистенції.
Наріжте вершкове масло кімнатної температури на кубики і подрібніть крекер у блендері до стану пісочного тіста. У глибокій мисці змішайте цукор, подрібнений крекер і олію до однорідної маси (робити це можна як руками, так і за допомогою лопатки).
Збивайте яйця з вершковим сиром і цукром впродовж декількох хвилин.
У форму по черзі викладіть шарами – корж, вершковий сир і гарбузовий мус – та випікайте в духовці 12-15 хвилин при температурі 170 градусів. Опісля готовий десерт поставте в холодильник на декілька годин. Перед поданням збийте вершки з цукром і ваніллю.
Товщина шарів може варіюватися залежно від переваг, комусь подобається тонкий корж, а комусь до вподоби гарбузовий мус.
Подавайте зі збитими вершками. Смачного