Рецепти 

Гарбузовий чізкейк

Господині люблять дивувати своїх рідних смачненькими сюрпризами. Гарбузовий чізкейк стане приємним смачним десертом не лише на свято.

Існує багато різних рецептів на різний смак, а ми пропонуємо вам простий рецепт чізкейку з гарбуза.

Інгредієнти:

Корж:

  • Крекер 440 г
  • Цукор 110 г
  • Вершкове масло 230 г

 

Шар чізкейка:

  • Вершковий сир 450 г
  • Яйця 4 штуки
  • Цукор 340 г

 

Соус зі збитих вершків:

  • Холодні вершки 33% 150 г
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Стручкова ваніль 1 штука

 

Гарбузовий мус:

  • Гарбуз 900 г
  • Яєчний жовток 6 штук
  • Яєчний білок 3 штуки
  • Цукор 225 г
  • Молоко 200 г
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Кориця 1 чайна ложка

 

Спосіб приготування:

Наріжте гарбуз на частинки приблизно 10 сантиметрів завдовжки і запікайте в духовці впродовж 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Потім подрібніть у блендері до стану пюре, перекладіть в глибоку ємність, додайте молоко, корицю, жовтки, цукор (25 грамів), сіль і перемішайте.

Збийте три білки з 200 грамами цукру, перекладіть до попередньої маси і доведіть до однорідної консистенції.

Наріжте вершкове масло кімнатної температури на кубики і подрібніть крекер у блендері до стану пісочного тіста. У глибокій мисці змішайте цукор, подрібнений крекер і олію до однорідної маси (робити це можна як руками, так і за допомогою лопатки).

Збивайте яйця з вершковим сиром і цукром впродовж декількох хвилин.

У форму по черзі викладіть шарами – корж, вершковий сир і гарбузовий мус – та випікайте в духовці 12-15 хвилин при температурі 170 градусів. Опісля готовий десерт поставте в холодильник на декілька годин. Перед поданням збийте вершки з цукром і ваніллю.

Товщина шарів може варіюватися залежно від переваг, комусь подобається тонкий корж, а комусь до вподоби гарбузовий мус.

Подавайте зі збитими вершками. Смачного

Читайте схожі статті:

Leave a Comment