Котлети з грибів та зеленого горошку
Щоб надихнути вас на здорове харчування у період карантину, Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з португальським кухарем Нуно Кейроз Рібейру підготували кілька рецептів поживних страв, для яких не буде важко знайти інгредієнти.
Одну з таких страв можете спробувати приготувати зараз і посмакувати з родиною.
Необхідні продукти на вісім порцій:
- свіжі або консервовані гриби, нарізані шматочками – 80 г.
- цибуля крупно нарізана – 80 г.
- дрібно нарізаний часник – 20 г.
- олія
- консервований зелений горошок – 250 г.
- свіжа петрушка – 10 г., або сушена петрушка – 3 г.
- гірчиця – 10 г.
- мелене насіння льону – 40г., або борошно обдирне – 60 г.
- перець за смаком
- паніровочні сухарі – 30 г.
Спосіб приготування:
На сковороді пасерувати гриби, цибулю і часник в невеликій кількості олії. Злегка посолити, зменшити вогонь і готувати до того часу, поки гриби не стануть м’якими і випарується з них волога.
У кухонному комбайні або блендері подрібнити горошок до однорідної маси. Додати пасеровані гриби, петрушку, гірчицю і знову подрібнити в блендері.
Поступово додати насіння льону, борошно або яйця і знову пропустити через комбайн або блендер, доки всі інгредієнти не перемішаються до однорідної маси, з якої можна буде ліпити котлетки.
Поперчити за смаком.
Сформувати з отриманої маси кульки, обваляти їх в панірувальних сухарях і злегка придавити, щоб надати їм форму котлет.
Розігріти духовку до температури 200 ºC і викласти котлетки на деко, накрите пергаментним папером.
Запікати до легкої рум’яної скоринки.
За бажанням або за відсутності духовки можна приготувати котлетки на сковороді з антипригарним покриттям, додавши трішки олії.
Подавати з відвареним рисом (неочищеним), запеченою картоплею і салатом або овочами чи у вигляді гамбургерів з висівкового хліба, листовим салатом і помідором.