Паста з овочами та консервованим тунцем
Іноді хочеться посмакувати стравами, а часу на приготування не вистачає. Вихід завжди знайдеться, тому готуймо за рецептом аж 4 порції.
_______________________________________________________________________________
Продукти:
- макаронні вироби з твердих сортів борошна – 400 г
- олія – 50
- свіжа або заморожена капуста броколі – 200 г
- цибуля – 150 г
- подрібнений часник – 30 г
- селера – 80 г
- морква – 200 г
- помідори – 150 г
- консервований тунець – 300 г
- приправи, перець
- соєвий соус, бажано зі зниженим вмістом солі (за бажанням)
- базилік (за бажанням)
_______________________________________________________________________________
Приготування:
Зваріть макаронні вироби у великій кількості води відповідно до інструкції на упаковці. Постарайтеся не переварити їх, щоб зберегти поживні властивості і текстуру. Остудити під струменем води, скропити олією.
Варіть броколі протягом 8 хвилин (для замороженої броколі – 10 хвилин), потім злийте воду.
Поріжте дрібно цибулю та селеру, додайте часник і пасеруйте на середньому вогні в невеликій кількості олії протягом 5-8 хвилин. Додайте моркву і готуйте ще 5 хвилин на середньому вогні. Потім додайте помідори і тунець перемішайте і готуйте ще 10 хвилин, за необхідності додаючи трави та спеції за смаком.
Додайте макаронні вироби і броколі, помішуючи підігрійте. За бажанням приправте невеликою кількістю соєвого соусу. Перед подачею посипте дрібно нарізаним базиліком.
Смачного!