Рецепти 

Паски дієтичні

За тиждень Великдень, і це свято завжди асоціюється з теплою сімейною атмосферою, гарними традиціями і смачними стравами на столі.

Багато жінок не їдять традиційні страви бо вважають їх не дієтичними і бояться погладшати. Не варто перейматися, адже існують рецепти, які не вплинуть на вагу.

Паска заварна

Інгрідієнти:

  • молоко – півсклянки (1%)
  • сухі дріжджі – 1,5 чайні ложки
  • яйця – 5 штук,
  • цукор – 3 столових ложки
  • борошно – 2-3 склянки
  • родзинки, курага – за смаком

Приготування:

Скип’ятити молоко та заварити в ньому 1/3 склянки борошна. Розітерти отримане тісто, щоб не було грудочок.
Розвести дріжджі в невеликій кількості молока, потім додати їх у заварене тісто. Ретельно перемішайти і дати настоятися.
Тим часом перетерти жовтки з цукром. Білки (4 шт.) просто збити у піну. Вилити все це у тісто та вимісити.
Отримане тісто залишити на 2 години у теплому місці, щоб підійшло. Воно не повинно бути крутим. Потім додати розтоплене масло, висипати подрібнену курагу й родзинки, решту борошна та ретельно вимісити.
Розділити тісто на частини, викласти їх у форми та випікати при температурі 180 – 200°С.
Дістати готову паску з духовки, дати їй охолонути та полити глазур’ю. Її можна зробити із залишків білка.

Паска дієтична без дріжджів

Інгрідієнти:

  • молоко – 300 мл
  • маргарин – 75 г
  • борошно – 500 г
  • яйця – 2-3 шт.
  • цукор – 1 склянка
  • сода – половина чайної ложки
  • курага, родзинки – за смаком

Приготування:

Розтопити маргарин на водяній бані, охолодити та додати у нього перетерті з цукром яєчні жовтки.
Просіяти борошно, додати у нього отриману жовткову масу, тепле молоко, соду, погашену оцтом, і родзинки. Добре вимісити.
Окремо збити білки та додати їх у тісто.
Форми для пасок змазати олією, посипати манкою або борошном і викласти у них тісто.
Випікати паски при температурі 180 – 200°С близько 40 – 45 хвилин.
Після того, як вони охолонуть, верхівки треба полити глазур’ю.

Смачного!

Читайте схожі статті:

Leave a Comment