Статті 

Як налаштуватися на осінню погоду?

Поглянувши за вікно, так і хочеться поставити собі питання: як змусити себе вранці вилізти з-під теплої ковдри і настроїти свій організм на дощову осінню погоду?

Як правило, з приходом осені наш організм відчуває деякий дискомфорт. Тривалість світлового дня зменшується, нижче стає температура повітря, постійні дощі і затори на дорогах лише посилюють обурення.

Фахівці стверджують, незважаючи на те що годинник вже не переводять, внутрішній годинник людини все одно переводиться на зимовий час. Відповідно, і потреба нашого організму в їжі теж міняється. Якщо влітку більшість з нас віддавала перевагу легкій їжі, то тепер хочеться чогось жирнішого, важкого м’ясного. Організм повинен поповнювати додаткові калорії, щоб підготуватися до зимових холодів.

За статистикою, міжсезонною депресією страждає п’ята частина населення. Але психологи радять не сумувати, а знайти для себе позитивні моменти цієї пори року. Одна з головних причин осінньої депресії – нестача світла. Для того, щоб уникнути неприємних відчуттів більше бувайте на свіжому повітрі, часто ходіть пішки, вранці робіть зарядку. Можна зайнятися яким-небудь видом спорту, який принесе вам задоволення. Відмінно піднімають настрій яскраві фарби, музика. Тому оточіть себе красивими речами.

Не забувайте про вітаміни. Щоб задовольнити потребу організму у вітамінах, необхідно щодня з’їдати до 400 грамів свіжих фруктів і овочів. Пам’ятаєте і про те, що вітамін С краще вживати до того, як вас продуло, а не під час захворювання.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment