Здоров'я 

Чим небезпечне взуття на каблуці

Майже 75% жінок випробовують дискомфорт і неприємні больові відчуття, носячи взуття на високому каблуці. Краса вимагає жертв, твердять вони і, одягаючи чергові шпильки, біжать на роботу.

Американські лікарі провели серед жінок невелике опитування, після чого з’ясувалося, що майже 40% жінок щодня носять туфлі на високому каблуці, що впливає негативно на здоров’я їх ніг. З них близько 75% постійно відчувають в ногах болі, викликані носінням подібного взуття. Вони страждають від захворювань суглобів великих пальців ніг, від їх викривлення і мозолів.

Багато жінок віддають перевагу високим каблукам через свій невисокий зріст. Проте основну проблему складає вузька колодка і високий каблук.

Вузька шкарпетка не дозволяє нозі комфортно розміститися у взутті, призводячи неминуче до деформації стопи, а особливо великого її пальця. Це захворювання проявляється поступово, тому жінки спочатку не надають значення тому, що дещо викривляється великий палець. Поступово міняючи своє положення, він викривляється сильніше, викликаючи з часом хронічні болі. Найчастіше цей дефект виправляється тільки хірургічно.

Окрім цього, при ходьбі на високих каблуках стопа часто ковзає по підкладці взуття внаслідок чого на виступаючих частинах пальців виникають мозолі. Дослідники підкреслюють, що регулярна ходьба на високих каблуках провокує захворювання сухожиль і м’язів ніг.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment