Здоров'я 

Чому більшає животик?

Іноді жінка засмучується і для цього може бути багато причин. Поява живота не обходить стороною кожну жінку

Невеликий животик у жінок – це той неприємний сюрприз, який з’являється одного разу. Звідки він взявся, адже 25 років його не було, а тут на тобі. Якщо зайве на стегнах можна приховати широкою спідницею, складочки вище талії – просторою блузкою, то ось з животиком складно…

Він розташований в такому незручному місці, що приховати його можна лише мішкуватим одягом. Тому війну з зайвим жирком на животі жінки ведуть постійно. Дієти, спортивні вправи, фітнес… Комусь допомагає, комусь не дуже. А чому так? Може спочатку треба знайти причину і лише тоді боротися з проблемою.

Які ж причини появи животика?

Причина перша — Вагітність
В цьому випадку спортзал і дієта не допоможуть.

Причина друга — Слабкі м’язи
Це стає особливо актуально після пологів, але й у дівчат, які ще не народжували, така «біда» трапляється. Давайте подумаємо логічно, не акцентуючи увагу на медичних знаннях. Що таке наш живіт? “Склад” найважливіших життєвих органів, які мають свій розмір і вагу. І все це багатство повинен хтось тримати. Хто (вірніше, що)? М’язи. Якщо вони слабшають, усе, що перебуває всередині, опускається вниз під дією сили тяжіння. От тому проблема великих животів найчастіше наздоганяє людей у віці (м’язи втрачають свою молоду силу і сила земного тяжіння нарешті одержує шанс для перемоги). На жаль, це призводить до багатьох проблем зі здоров’ям. Який вихід з цього? Качайте м’язи!

Причина третя — “Чоловічий” тип фігури
Поняття, звісно, умовне і зовсім не означає, що одразу за животиком почнуть рости вуса. Фізіологи відзначають: у людей із жіночим типом фігури надлишки жиру більш-менш рівномірно розподіляються по тілу. А якщо вже закортіло їм зібратися в одному місці, вибирають стегна або розподіляються трохи нижче лопаток, під руками. Якщо ж із юних років надлишки жиру норовлять зібратися на животику – то просто не пощастило, і природа наділила жінку чоловічим типом фігури. Що робити? Менше їсти та більше рухатися.

Причина четверта — Цукровий діабет
Повнота прийшла нізвідки? Простежте за собою – чи не підвищилася у вас потреба в рідині? Чи не хочеться пити в мороз? Чи не з’являються під кінець робочого дня набряки на ікрах ніг. Не хочеться вас засмучувати, але все це – дуже характерні ознаки цукрового діабету. Терміново здайте аналізи на цукор.

Причина п’ята — Сон
Це одне з останніх відкриттів учених. Вони встановили, що кругленький животик нерідко приходить як розплата до тих, хто не вміє спати. На роль “піддослідних кроликів” відібрали й відсортували за способом життя (фізичної активності, харчування тощо) тисячу людей. За ними спостерігали протягом п’яти років. І встановили, що люди, які сплять менше 5 годин, а також ті, хто любить поспати більше 8 годин на добу, нерідко розплачуються за це своєю зовнішністю. Відрегулюйте сон замість того, щоб морити себе голодом і мучити в спортзалі!

До речі, якщо ви зненацька почали повнішати за “жіночим типом” (поширшали стегна, плечі, а на зашийку з’явився жировий валик – так званий горб бізона) – будьте уважні! Це прикмети серйозних гормональних проблем. Не відкладайте візит до ендокринолога, пройдіть тести на гормони.

Якщо у вас є досвід з животиком, то розкажіть в коментарях як ви позбулися його.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment