Десять причин раннього старінняЗдоров'я 

Десять причин раннього старіння

Іноді, ми самі не помічаємо, як день у день повторюємо ту або іншу дію, яка може призвести до раннього старіння нашої шкіри.

Ми навіть можемо не підозрювати такого сумного результату. Проте, є основні звички, які можуть призвести до передчасного старіння.

Цукор
Солодке впливає не лише на фігуру, але й на шкіру. Тут вся справа в його способах розкладання: молекули цукру приєднуються до волокон білку в кожній клітині організму. Цей руйнівний процес називається глікацією і призводить до втрати здорового кольору обличчя, набряків, млявості шкіри і навіть кругів під очима.

Мало сну
Якщо спати менше 5 годин на добу, то можна не лише отримати темні круги і мішки під очима, але і скоротити собі життя. Нестача сну проявляється в недоліку енергії вдень, уповільненні розумового процесу, погіршенні уваги і набиранні ваги.

Багато телевізора
Перегляд телешоу або час в інтернеті впливає не лише на те, що ми витрачаємо багато часу, але і на наш стан. Якщо проводити по шість годин на день за телевізором або комп’ютером, то можна не лише втратити декілька років життя, але і зіпсувати зовнішність. Річ у тім, що коли ми сидимо без руху більше 30 хвилин, то організм починає запасати цукор, що сприяє надбавці ваги, так що піднімайтеся щопівгодини і ходіть, а ще краще — зробіть пару нескладних, але корисних вправ.

День в сидячому положенні
Ми всі знаємо, що сидячий спосіб життя небезпечний для здоров’я. Провести день на стільці це межує з ризиком отримати хвороби нирок, серцево-судинної системи і рак, не кажучи вже про ожиріння. Регулярні вправи допоможуть запобігти цим серйозним наслідкам.

Сонце
Отримати дозу ультрафіолету можна не лише на пляжі в сонячну погоду, але і в повсякденному житті під час дощу. Виходячи на вулицю варто вибирати тональний крем з SPF, оскільки фотостаріння переслідує нас скрізь.

Надто багато макіяжу
Надмірний макіяж не лише може старити нас зовні, але і внутрішньо, особливо, продукти на основі олій, які закупорюють пори і викликають запалення. Зловживанням засобами з ароматами, подразнюючими хімічними компонентами і на спирту сприяє сухості шкіри, оскільки вони видаляють увесь природний шар жиру, що і викликає ранні зморшки.

Обличчя в подушку
Якщо ви спите обличчям в подушку, то вранці можете помітити як щока “зім’ялася”. Це прискорює процес старіння і створює мімічні зморшки. Сполучні тканини і колаген на обличчі з віком слабшають і провисають. Коли кожного разу спати на одній і тій же стороні, притиснувши шкіру до подушки, то це не дає шкірі можливості розправлятися природним способом. Краще спати на спині.

Занадто тепло
Звичайно, тепле приміщення і опалювання – це потрібні і приємні речі. Батареї сильно пересушують повітря в кімнаті, а значить і нашу шкіру. А суха шкіра – старіюча шкіра.

Жирна їжа
Звичайно, жирна їжа шкідлива для фігури. Але такі корисні жири, як омега- 3 просто потрібні для роботи серця і підтримки молодості. Від горіхів і червоної риби не погладшаєте, але користь своєму організму принесете.

Сутулість
Якщо увесь час сидите, зігнувшись над клавіатурою, то це призведе до того, що хребет набуде такої ж зігнутої форми, а це і не красиво і шкідливо для здоров’я. Зігнута форма хребта впливає на наше тіло і органи. Це збільшує навантаження на м’язи і зрештою може призвести до старіння.

Причин, які можуть призвести до передчасного старіння багато, але якщо контролювати ті, що ми перерахували вище, то можна значно мінімізувати ризик раннього старіння.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment