Здоров'я 

Як жінці слідкувати за своїм здоров’ям

Регулярні заняття спортом і збалансоване, здорове харчування – основа міцного здоров’я. Проте, навіть якщо ви намагаєтеся дотримуватися цих двох речей, то окрім них є ще багато інших, про які також не можна забувати.

Необхідно періодично відвідувати лікарів щоб тримати під контролем своє здоров’я, тим самим уникаючи можливих захворювань.

Нижче приведений список речей, про які повинна пам’ятати кожна жінка.

1. Зуби
Після 18 років рекомендується відвідувати стоматолога не менше 2 разів на рік для профілактики і очищення.

2. Очі
Окулістові варто показуватися раз в два роки. Після досягнення 40, треба відвідувати лікаря раз на рік. Ну і після 45 жінкам рекомендується регулярно перевірятися на наявність глаукоми.

3. Слух
З приводу слуху не варто так сильно турбуватися, якщо у вас немає ніяких сумнівів, але після 55-60 свій слух треба перевіряти як мінімум раз на рік.

4. Кров’яний тиск
Більшість лікарів радять жінкам проходити обстеження кожні два роки.

5. Загальний медогляд
Дівчатам після 20 треба впродовж 10 років пройти мінімум 2 огляди. На кожному огляді треба звернути увагу на ріст, вагу, а також рівень холестерину в крові. Якщо холестерин в нормі, то подальші огляди можна проходити раз в 5 років поки жінка не досягне 60, потім вже треба перевірятися кожні 3 роки.

6. Обстеження грудей
Онкологи рекомендують жінкам оглядати груди щомісячно на наявність яких-небудь змін, які можуть означати початок розвитку раку молочної залози. Після 40 років жінки повинні щорічно робити мамографію, щоб визначити можливу наявність раку молочної залози. Якщо у жінки в сім’ї раніше були випадки раку молочної залози, то починати стежити за цим за допомогою мамографії треба ще раніше, починаючи з 30 років.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment