Здоров'я 

Як не обгоріти на пляжі: поради для ідеальної відпустки

Влітку нам хочеться у повній мірі використати всі переваги сезону. У тому числі отримати привабливу та сексуальну сонячну засмагу.

Деякі жінки готові з ранку до вечора насолоджуватись сонцем. При цьому вони забувають, що шкіра, яка не звикла до прямих променів світила, може отримати сонячний опік.

Сонячна засмага прикрашає та надає вигляд людини, що гарно відпочила. Сонячне світло виробляє гормони радості, піднімає настрій та сприяє утворенню необхідного організму вітаміну D. Тож давайте подумаємо, як насолодитися дарами літа та не нашкодити нашому організму.

Як не обгоріти на пляжі?

Ультрафіолетові промені, діючі на шкіру, пошкоджують колагенові волокна. При цьому зменшується пружність шкіри. Ультрафіолет В, один з двох типів променів, яки призводе до почервоніння шкіри, навіть до її запалення. Сонце у великій кількості може спровокувати серйозні захворювання шкіри.

Щоб не отримати негативних наслідків перебування на сонці та все ж отримати гарну засмагу, скористайтесь наступними порадами.

Не засмагайте під час найбільшої активності сонця – з 11 до 16 години. Приймайте сонячні ванни вранці або ввечері, можна засмагати в тіні. Тоді ви отримаєте рівну та міцну засмагу. Особливо ця порада стосується тих людей, шкіра яких ще не звикла до сонця.
У людей буває різний тип шкіри – світла або смугла. Людям з світлою шкірою варто зменшити час перебування на сонці, засмагати обережно та поступово. Адже у них менша товщина рогового прошарку та кількість пігменту. А пігмент шкіри захищає її від шкідливої дії сонячних променів.
Починайте засмагати поступова, перший раз 15-20 хвилин. Потім збільшуйте час перебування на сонці.
Обов’язково використовуйте захисні засоби від сонця. Вибір засобів для загару дуже великий, тож підберіть той, що вам підійде. Незалежно від марки крему найбільший захист у тих, що мають більшу цифру. Крему з захистом 30 SPF достатньо для людей з темною шкірою або тих, хто вже засмагав. Якщо ж у вас світла шкіра і ви тільки розпочали засмагати, то виберіть крем з захистом 50 SPF. Захисні засоби допоможуть вам отримати гарну засмагу та не допустити сонячного опіку. Треба дотримуватись рекомендованого способу застосування кремів, мазатись регулярно через кожні 2-3 години, навіть через 1 годину. Після купання шкіру обов’язково змащувати захисними засобами.
Якщо так трапилось, що ви не потурбувались про придбання захисного засобу, то можна використати старі добрі способи народної медицини. Шкіру змазати оливковою або рослинною олією. Щоб захистити шкіру від втрати вологості не рекомендується перед засмагою митися з милом або гелем для душу – шкіра залишиться без природного жиру, який є захисником від пагубної дії сонячного проміння.
Знайте, що найбільш швидко загар «пристає» біля води та в горах, використовуйте ці знання при виборі місця для засмаги.
Щоб не настало обезводнення організму пийте побільше води.
Якщо на вашій шкірі багато родимок, поменше засмагайте або використовуйте засоби для засмаги з високим ступенем захисту.
Захищайте від сонця голову та обличчя за допомогою пляжних парасольок, навісів, головних уборів з широкими полями.

Захисні дії при ознаках сонячного опіку

Якщо ви відчуваєте, що шкіра стала гарячою, починає червоніти та пекти при попаданні сонячних променів, терміново підіть в тінь та змажтеся засобом від засмаги або, навіть, від опіків. Якщо таких засобів немає, змажтеся сметаною або кефіром. Вони теж гарно знімають запалення та подразнення.

Маска з свіжого огірка сприятиме утриманню вологи та охолодженню шкіри. Якщо опік сильний можна прийняти аспірин, він призупинить хімічну реакцію та зніме запалення. Не займайтесь самолікуванням і зверніться до лікаря, якщо піднялася температура та з’явилися пухирі. При оновленні шкіри, що обгоріла, будьте особливо обережні. Молода шкіра може сильно обгоріти, з’являться пігментні плями.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment