Здоров'я 

Цілюща сила глини

Глина – порода унікальна : з неї і посуд роблять, і прикраси. В давнину глиною прали білизну і вовняну пряжу. Єгиптяни брали її для бальзамування, а Людовик XIV приймав глину всередину при розладах шлунку.

Не втратила глинотерапія своєї актуальності і сьогодні.

Як лікують глиною?
На сьогодні існує більше 60 різних варіантів глинотерапії. У Китаї, наприклад, підбір глини будується на теорії У-СІН(теорія про 5 першо-елементів: дерево-вогонь-земля-метал-вода). Суть її полягає в тому, що кожному елементу відповідає глина певного кольору і властивості. Сеанс глинотерапії розпочинається з розрахунку індивідуальних біоритмів по року, місяцю, числу і часу народження людини.

Східні цілителі вірили, що в даті народження зашифрована інформація про біоритми усіх основних органів і систем організму. Вирахувавши їх по спеціальних таблицях, можна визначити слабкі місця в організмі людини. Наприклад, біоритм року народження відповідає за основну життєву силу, за загальне самопочуття, біоритм місяця – за дихання і регенераційні процеси і так далі.

Посилаючись на отримані дані, фахівець підбирає ту або іншу глину, а якщо є необхідність, то відразу декілька порід. Тільки після цього він приступає безпосередньо до самої процедури, хоча перед цим проводиться точковий масаж. Причому особлива увага приділяється долоням і ступням, на яких опрацьовуються біологічно активні точки, що відповідають за роботу легенів і нирок.

Стимуляція роботи цих органів досить важлива, оскільки під час сеансу з організму виводиться величезна кількість токсинів, позбавитися від яких необхідно найшвидше. Після цього на певні біологічно активні точки тіла наноситься глина завдання якої активізувати роботу внутрішніх органів і систем. Зазвичай на це йде від трьох до восьми різних видів глини (їх наносять на проекційні зони різних органів).

Корекція душевного стану
За допомогою глини можна корегувати і душевний стан. Наприклад, щоб підвищити самооцінку, на центр лоба наноситься червона глина. Причому глинотерапевту важливо знати, в чому причина невпевненості в собі. Якщо комплекс розвинувся через зовнішні дані, потрібна глина одного з першоелементів, а якщо через кимось нанесеної образи (хтось розкритикував, висміяв), тоді в неї треба додати фруктові екстракти і ефірні олії, які скоректують емоційний фон.

Очищення організму
Але і це ще не всі терапевтичні можливості глини. Як показує практика, глина – це потужний адсорбент, який часто застосовується для очищення організму від токсичних речовин і шлаків. Приймаючи глину всередину можна добитися очищення шлунково-кишкового тракту, поліпшення роботи печінки, нормалізації метаболізму і корекції мінерального складу організму. Для цього слід двічі в день випивати по склянці глиняного “молочка”. Приготувати його дуже легко. Для цього слід узяти 1 чайну ложку блакитної (аптечною) глини, дозволеної для вживання внутрішньо. Залити склянкою чистої води, розмішати і залишити на підвіконні на ніч. Наситившись енергією місяця і відстоявшись, глиняне “молочко” можна пити (головне не підіймати з дна глину), що осіла. Приймати цей очищаючий напій краще всього вранці за 30 хвилин до сніданку і увечері (перед сном).

Від чого залежить колір глини?
На сьогодні відомі понад десять видів глин, що розрізняються кольором, текстурою, мікроелементним і мінеральним складом. Усі ці характеристики багато в чому залежать від родовища, а також глибини залягання породи.

Білу глину зазвичай добувають в Китаї або на північному заході Росії. Склад порід може відрізнятися, але основний компонент – алюміній – є присутнім у білій глині завжди. При нанесенні на шкіру біла глина робить те, що підсушує, очищає, має антисептичну і регенеруючу дію. Завдяки здатності вбирати в себе токсичні речовини і зв’язувати їх в нерозчинні форми, біла глина часто використовується як адсорбент при захворюваннях кишківника.

Блакитна глина родом з Болгарії. Косметологи застосовують для пом’якшення, тонізування, відбілювання і очищення шкіри. Застосовують її і для нормалізації діяльності щитовидної залози, а також для підвищення рухливості суглобів і зниження м’язової слабкості.

Батьківщина зеленої глини – Урал. Саме тут добувається насичена кремнієм порода (цього мінералу в ній 50%). Є в зеленій глині також магній, кальцій, марганець, фосфор і цинк. Віддаючи людині усе мінеральне багатство, порода прекрасно бореться з лупою зміцнює стінки кровоносних судин, стимулює жировий обмін, активізує ріст волосся.

Своїм кольором червона глина зобов’язана оксиду заліза і міді, які містяться в ній у високих концентраціях. В порівнянні із зеленою і білою глинами, червона не такий сильний адсорбент, хоча теж сприяє виведенню з організму токсинів. Але головна заслуга цієї породи в тому, що вона добре заповнює недолік заліза в організмі, покращує кровопостачання шкіри, знижує алергічні реакції. Найчастіше червону глину рекомендують в якості відновлюючого засобу після перенесених серцевих нападів, при гіпотонії, варикозному розширенні вен, нервових і ендокринних хворобах. Добувають її в горах, що примикають до пустелі Сахари, і на півдні Франції (у Провансі).

Чорну глину (по суті, це мулові відкладення моря) добувають на півдні Росії. Порода славиться високим вмістом кремнію, кремнезему, азоту, марганцю, титану, кальцію і натрію. Її вважають одним з найсильніших засобів проти целюліту, синців і забоїв. Регулярне застосування чорної глини активізує внутрішньоклітинний обмін, відновлює клітини епідермісу, нормалізує роботу сальних залоз. Цей вид глини знімає запалення шкіри і внутрішніх органів, а також нормалізує роботу сердечного м’яза.

Жовта глина – сибірячка. Зазвичай її застосовують для відновлення здоров’я пацієнтів, що перенесли інсульт, при захворюваннях шлунку і кишківника, головних болях, остеохондрозі. Цей вид глини має ранозагоювальну, заспокійливу і антисептичну дію. Вона нормалізує роботу нервової системи, успішно бореться з депресією, стимулює імунітет і досить ефективно виводить токсини.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment