Голівудська дієта

Йде час і тепер на зміну знаменитій Кремлівській дієті, на якій нібито сиділи усі знаменитості російського шоу бізнесу, прийшла дієта з не менш гучною назвою, яка в усіх жінок викликає почуття нескінченного трепету і беззастережної довіри.

Йдеться про голівудську дієту, розроблену американськими дієтологами. Це дійсно ефективна низькокалорійна дієта, розрахована на 14 днів, яка дає непогані результати. Якщо, звичайно, у вас вистачить сили волі дотягнути на ній до кінця.

Обмовимося одразу – як і в більшості дієт, у голлівудської дієти є свої протипоказання. По суті, це інтенсивна білкова дієта, яка повністю виключає вуглеводну їжу. Велика кількість білків, наприклад, дуже шкідливо при ниркових захворюваннях. А оскільки в неї входить велика кількість алергенів (яйця, апельсини), то людям, у яких непереносимість цих продуктів, вона не підходить. Також ця дієта не ідеальна для людей, що страждають гастритом і панкреатитом.

Головне, що потрібно запам’ятати, приступаючи до голівудської дієти,  –  вживання солі і цукру в ній категорично заборонене, втім, як і вживання будь-яких борошняних і смажених продуктів.

Меню голлівудської дієти
Сніданок впродовж усіх 14 днів вам доведеться їсти один і той же : чорна мелена кава і два апельсини або склянка (200 грам) апельсинового соку.

1-й день:

Обід – круті курячі яйця (2 шт.), чашка тертого мигдаля, апельсин або грейпфрут.

Вечеря – куряча грудка, зварена без солі або приготована на пару. Салат з листових овочів без олії і солі.

2-й день:

Другий день повністю повторює перший день, тільки замість курячого м’яса на вечерю слід приготувати яловичину, звичайно ж нежирну і без солі.

3-й день

Обід – яєчня на рослинній олії (1 яйце), без солі і перцю. Салат з відвареної білокачанної або цвітної капусти, мелена чорна кава.

Вечеря – знову салат з листових овочів, тільки цього разу з рибою нежирних сортів.

4-й день

Обід – салат з селери, огірка і капусти з будь-якою нежирною кисломолочною заправкою і чайною ложкою оцту. Кава або чай.

Вечеря
– творог до 3% жирності (можна додати кмин), терта сира морква з лимонним соком (100 гр). Якщо у вас непереносимість сирої моркви – її можна злегка відварити.

5-й день

Обід – відварена петрушка (чи корінь петрушки – 100 гр) з відвареними білками (жовтки доведеться викинути цього разу). Міцна кава

Вечеря
– відварена куряча грудка і салат з листових овочів.

6-й день

Обід – салат з кислих фруктів (краще всього яблука і цитрусові).

Вечеря – свіжі гриби (50 гр.), відварена курятина (краще, грудка).

7-й день

Обід – суміш знежиреного творогу зі збитим яйцем, відвар з овочів з часниковим соком (можна використовувати будь-які овочі, окрім тих, які містять крохмаль). Кава або чай.

Вечеря – знежирений кефір і салат з кислих фруктів.

Наступного тижня меню повністю повторюється.

Чесно кажучи, витримати таку дієту досить складно. Але заради краси може і варто спробувати. Вирішувати вам, але з лікарем порадитися не забудьте.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment