Дієти 

Шоколадна дієта

ШОКОЛАДНА ДІЄТА – це парадоксальний спосіб убити двох зайців – і пристойно схуднути, і не обмежувати себе в споживанні своїх улюблених ласощів – шоколаду!

Шоколадну дієту, рецепт якої ми вам пропонуємо, ввели в практику італійські дієтологи. Тривалість дієти – від 5 до 7 днів, після чого треба зробити перерву на 4 дні, а краще на 6. Через тиждень ви позбавитеся від шести абсолютно не потрібних кілограмів. Пити можна тільки через 3 години після приймання їжі.

Мета шоколадної дієти полягає в тому, що протягом дня ви можете з’їсти не більше 100 грам гіркого шоколаду і випити не більше 3 чашок кави без цукру із знежиреним молоком. 100 грам шоколаду можете з’їсти одразу або розділити на частини. Можете також пити просту воду. Таким чином в день ви втрачаєте не менше 1 кілограма.

Увага, шоколад потрібний тільки гіркий, з великим вмістом какао бобів, і ні в якому випадку не вживати молочний або білий шоколад, інакше шоколадної дієти не вийде. Розглянемо переваги і недоліки цієї системи схуднення.

Перевага в тому, що вона поза сумнівом діє. Ви худнете швидко і як правило в першу чергу худне обличчя, що дуже важливо для жінок. Шоколад притуплює відчуття голоду і перші дні дієти їсти зовсім не хочеться. Ендорфіни, що містяться в шоколаді, покращують настрій. Завдяки вмісту цукру і вуглеводів в шоколаді, мозок не зазнає голоду, і ви без зусиль можете виконувати розумову роботу. Шоколад нормалізує тиск, тонізує організм в цілому.

Недоліки в тому, що різка втрата у вазі є ударом для організму. Не забувайте, що чим швидше ви скинули кілограми, тим швидше вони до вас повернуться, як тільки дієта закінчиться. З цієї причини не рекомендується дотримуватися шоколадної дієти більше 5 днів. Відсутність вітамінів і мінеральних речовин користі для організму не принесе.

Велике навантаження на печінку і шлунок, тому людям, що мають проблеми з цими органами, ця дієта протипоказана. Також можуть з’явиться проблеми з шкірою. Можливе безсоння, тому що шоколад і кава тонізують і збуджують. Тепер ви знаєте, що таке шоколадна дієта, знаєте її особливості, і можете вирішити, підходить вона вам чи ні.

Якщо зробити висновок, то він звучатиме так: шоколадна дієта забезпечує швидке схуднення, але якщо у вас проблеми із здоров’ям, то краще скористатися більш простою дієтою.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment