Деруни
Рецепт дерунів прийшов до нас з білоруської кухні, але так міцно прижився, що багато людей вважає цю страву споконвіку нашою.
Найпопулярнішими є картопляні деруни, але існують рецепти дерунів з гарбуза, кабачків. Готують деруни і з різними добавками, наприклад, з грибами, з крупою, з цибулею.
У приготуванні дерунів є один невеликий секрет: готувати треба швидко, щоб картопля не встигла сильно потемніти. Тоді готові деруни матимуть золотистий колір.
Для приготування знадобиться:
картопля – 12 шт.
борошно пшеничне – 1-2 ст. л.
олія рослинна – 7-8 ст. л.
цибуля – 2-3 штуки
сіль
Як готувати:
Очищену сиру картоплю натріть на терці, додайте борошно, сіль за смаком, все ретельно перемішайте.
Ложкою викладайте масу на сильно розігріту сковороду в рослинну олію і обсмажуйте з двох сторін до утворення золотистої скоринки. Смажені деруни викладіть на паперовий рушник, щоб стекла олія.
Цибулю нашаткуйте і обсмажте. Готові деруни перекладіть обсмаженою цибулею і поставте на нетривалий час у духовку.
Смачного.