Дієтичний омлетРецепти 

Дієтичний омлет

Більшість жінок, які стежать за своєю фігурою, задають питання, чи можна їсти омлет під час дотримання дієти?

Не просто можна, а й треба. При правильному харчуванні один з найважливіших моментів — повноцінна їжа на сніданок. Їжа зранку має бути ситною, корисною і швидкою в приготуванні. Омлет або яєчня — ідеальний варіант.

Класичний рецепт

Незважаючи на те, що їжа готується на пательні, омлет виходить низькокалорійним і добре вгамовує голод.

Вам знадобляться:

  • яєчний білок від двох яєць;
  • молоко – 2 столові ложки;
  • сіль – щіпка;
  • зелень;
  • маслинова олія

Приготування

Розігріту пательню змастіть маслиновою олією. Збийте білки з молоком. Додайте сіль і подрібнену зелень. Вилийте суміш в пательню і готуйте на слабкому вогні із закритою кришкою 5-7 хвилин.

За рецептом, описаному вище, можна приготувати дієтичний омлет з овочами. У нього можна додати оливки, горох, помідори, спаржу, шпинат, квасолю. Овочі слід заздалегідь обсмажити або стушити, щоб вийшов зайвий сік. І тільки потім кидати в готову суміш. Тоді страва не буде водяною.

Вилийте на сковороду збиті яйця з молоком. Потім згори викладіть овочі і томіть на слабкому вогні. Дієтичний овочевий омлет буде готовий через 5-10 хвилин.

Читайте схожі статті: