Секс 

Хто кому винен за секс

Платити чи не платити за секс – це питання. Хто кому повинен платити – це ще складніше питання.

Велика частина жіночого населення переконана, що чоловікам від жінок потрібний тільки секс. Велика частина чоловічого населення переконана, що жінці від чоловіка потрібні тільки гроші. І те, і інше – предмет постійних суперечок і образ. Жінки звинувачують чоловіків в скупості чоловіки жінок – в жадності, і суперечки про те, хто повинен платити за каву, здається, ніколи не закінчаться. При цьому жіноче населення не поспішає радувати чоловіків сексом, поки не налічить потрібної кількості подарунків, походів в ресторани, кіно і театри а чоловіче населення дійсно хоче сексу, без яких-небудь додаткових витрат. Взаємні образи на грунті сексу і грошей не припиняються, і в цьому, здається, проявляється явне протиріччя між природою людини і перерозподілом ролей в сучасному суспільстві.

Відколи з’явилися перші люди на землі, головною зброєю жінки є її сексуальність. Вона дозволяла їй знаходити гідних партнерів для зачаття і народження дітей. Виражена жіноча сексуальність завжди говорила чоловікові про її фізичне здоров’я і здатність до виношування. Але вагітність – не єдине, чого треба було жінці від чоловіка. Оскільки дитинча людини, на відміну від інших ссавців, народжується безпорадним жінка споконвіку потребує захисту. При цьому найважливіший козир чоловіків, окрім наявності тестостерона, – здатність забезпечити жінці почуття безпеки.

Якщо в первісному суспільстві чоловік повинен був забезпечити житлом і завалити мамонта то до недавнього часу також вважалося, що чоловік повинен забезпечити свою жінку і матір своїх дітей житлоплощею і фінансовою стабільністю до тих пір, поки діти безпорадні. Тому, коли дівчина, перш ніж віддатися оцінює платоспроможність свого обранця (як один з критеріїв – здатність заплатити за каву), це зовсім не говорить про неї як про меркантильне стерво. Це якраз і є прояв природної жіночності яка в даному випадку виражається в пошуку гідного партнера для виконання жіночої функції – народження дітей. Цілком природно припустити, що і сексом дівчина займатиметься з тим, хто довів свою фінансову стабільність і щедрість.

З іншого боку, чоловік, який заплатив за каву, має право розраховувати на секс – хіба не очевидно? В цьому випадку він не купує секс – він реалізує свою інстинктивну потребу запліднити самицю, і засоби використовує для цього ті, що пропонує йому вона.

Здавалося б, досить жінкам і чоловікам прийняти один в одному такі ось природні особливості, і не буде причин для звинувачень: перших в схильності до проституції, останніх – в нестримній особі самця. Але ні. У суспільстві сталися такі зміни які роблять викладену мною теорію нежиттєздатною.

По-перше, жінок стало багато, і у чоловіків з’явився вибір. Якщо одна не дала, тому що їй діамант в дарованій обручці здався недостатньо великим, інша погодиться просто за вечерю в ресторані. Я не говорю вже про молодь, яка вважає проміскуітет нормальною формою взаємин. У цьому середовищі нескладно знайти досить багато дівиць, згодних на секс за просто так, на задньому сидінні автомобіля. Як не крути конкурентоспроможність жіночої сексуальності значно знизилася, і чоловіки отримали реальну можливість відповідно понизити “плату” за секс. Звідси і осуд жінок за їх меркантильність, мовляв, запити колишні, а цінність, пропонована натомість не така вже і дорога.

По-друге, жінки зайняли активну позицію, і нерідко слабка стать може потурбуватися про себе сама у фінансовому плані. У цій ситуації знецінюється основний козир чоловічої половини – здатність забезпечити почуття безпеки, тобто ним вже, за великим рахунком нічим платити за секс. Якщо він звичайний офісний службовець, і йому ледве вистачає грошей на оплату знімного житла, а у неї вийшло зробити кар’єру і заробляти гроші, психологи рекомендують забути про гендерні ролі і робити кожному те що вигідніше на даний момент: чоловікові возитися по господарству, дружині – забезпечувати фінансову сторону браку. В цьому випадку сексуальність жінки і зовсім перестає бути товаром.

По-третє, жінки навчилися отримувати задоволення від сексу. Більше того часто жінкам в сексуальній сфері треба набагато більше, ніж сучасним чоловікам. Особливо це видно по сімейних парах, де усім керує дружина (у тому числі коли, де і скільки займатися сексом), а чоловік або лежить на дивані і дивиться футбол або усі вечори просиджує за комп’ютерними іграми. Таких пар, на думку сексологів, в сучасному суспільстві стає все більше. Виходить, що чоловіків, готових купувати любов дівчат подарунками і увагою, все менше. Зате все більше жінок що страждають від самотності і нереалізованості своїх сексуальних (і не лише) потреб. В цьому випадку продавець і покупець як би міняються місцями. Як одного разу заявив один мій друг: “Мужик прийшов до тебе додому, задовольнив – так будь добра у вдячність нагодувати його сніданком”.

Таким чином, причиною конфлікту між чоловіками і жінками є внутрішній конфлікт самої особи : виходячи з сучасних умов, платити за каву і, отже, за секс частенько доводиться вже жінкам, а ось відмовитися від традиційної, засвоєної за багато віків існування людства моделі стосунків доки не виходить.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment