Лубрикант другСекс 

Чи варто соромитися лубриканта?

Є люди, які давно перебороли сором’язливість при купівлі лубрикантів, а є ще такі, що соромляться використовувати їх в інтимному житті.

Для першої категорії людей секс — це задоволення, а друга категорія періодично стикається з труднощами, але все одно терпить. Спробуємо пояснити чому жінкам потрібно навчитися насолоджуватися сексом зі змазкою, раз і назавжди забувши про сором.

За словами гінекологів, більшість молодих дівчат і жінок до 35 років соромляться використовувати змазку, вважаючи її чимось зайвим у своєму інтимному житті. Вони навіть не підозрюють, як помиляються, відмовляючись від лубрикантів. Адже сухість інтимної зони може бути обумовлена не лише віком, але й фізіологічними особливостями жінки чи проблемами з гормонами. Тому в результаті впертості страждає якість її сексу і статевий партнер, відчуття якого теж залишають бажати кращого.

Якщо залози піхви виробляють не так багато природньої змазки, як хотілося б, рівень естрогену в організмі жінки може бути порушений. Також сухість викликає гормональна контрацепція, до якої вдаються багато жінок. Виходить, що проблема є, дискомфорт є, але позбутися від цього можна досить легко — піти на прийом до гінеколога-ендокринолога і перестати зневажати лубриканти.

Лубрикант — помічник, а не ворог

  • Якщо тривалий секс викликає не задоволення, а страх, то без інтимної змазки не обійтися. Вона продовжить статевий контакт, позбавить від дискомфортних відчуттів і допоможе партнеру проникати глибше.
  • Інтимна змазка — це не «стороння субстанція в твоїй вагіні». У складі багатьох лубрикантів є компоненти, що знімають запалення в піхві, яке може виникати під час статевого контакту.
  • Забудьте про таблетки для збудження — вони вам ні до чого. Такого ж, можливо, навіть кращого ефекту можна досягнути з лубрикантом. Є спеціальні лінії інтимних лубрикантів що мають збуджуючу дію. Вони підсилюють кровообіг в зоні клітора, а також стимулюють надходження крові до інших ерогенних зон.
  • Якщо ви не проти використовувати секс-іграшки, без змазки теж не обійтися — вона допоможе приємно ковзати по інтимних місцях.
  • Для анального сексу лубрикант обов’язковий, так як слизова оболонка прямої кишки ніжна, і крім презерватива для проникнення знадобиться лубрикант. Є спеціальні анальні змазки, які зроблять інтимний контакт бажаним, а не небезпечним.

Вибирайте змазку, яка вам більше подобається — на водній (поєднується майже з усіма презервативами) або силіконовій основі (довше не висихає), і позбудьтеся непотрібного сорому. Адже секс повинен бути приємним, чого без змащення іноді буває досягти досить складно.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment