Чоловіки що не зраджують

Ми живемо з твердим переконанням в тому, що “всі чоловіки сво…”. І першим в списку ненависних нами чоловічих якостей коштує уміння представників сильної статі вступати в інтимні контакти завжди і скрізь, тобто зраджувати своїм другим половинам.

Втім, самі чоловіки цього не заперечують: мовляв, полігамні ми, приймайте це, дорогі пані, як даність і не намагайтеся нас переробити! Але чи дійсно усі чоловіки так легко ходять наліво або є і виключення з цього сумного для жінок правила?

Виявляється, є чоловіки, які при усій своїй полігамності не зраджують своїм дружинам. Як правило, позицію таких чоловіків можна висловити: “Навіщо ходити наліво, якщо мені і так добре”! Умовно їх можна розділити на декілька категорій.

Дружина на виріст
В таких стосунках жінка за походженням, освіті, соціальному положенню або зовнішнім даним завжди трохи вище за чоловіка. Це так звана дружина на виріст, тому що чоловік усе життя – іноді успішно, а іноді і безуспішно – намагатиметься дотягнутися до її рівня. І якщо вона при цьому не нехтує своїм партнером і не зневажає його, він абсолютно щасливий. Недивно, що сім’ї, побудовані за таким принципом, є найстабільнішими.

Існує і зворотна сторона такої розстановки сил в сім’ї, в якій жінка, відчуваючи свою перевагу, стає зарозумілою, зарозумілою і грубою. Але – неймовірно, але факт! – чоловік такій дружині не зраджує – боїться втратити. Він знає, що дружині досить щонайменшого приводу, що зневажає його, щоб позбавитися від чоловіка-баласту: “Якщо вона дізнається про зраду, на стосунках можна буде ставити хрест – вона ніколи мені цього не пробачить: вижене з будинку і не дасть бачитися з дітьми”. Ось чоловік і не ризикує – сидить тихо, як миша.

Від добра добра не шукають
В такій сім’ї чоловік і жінка – рівні, тому вони добре один до одного відносяться і в житті і в стосунках їх все влаштовує. “Ну, знайду я собі молоду, – думає в таких випадках чоловік, – буде вона красунею – ноги від вух, груди четвертого розміру. Але хіба вона зможе, як моя дружина, розуміти мене не лише з півслова, але і з напівпогляду і розділяти усі мої захоплення – походи, посиденьки біля багаття, захоплення бардівськими піснями”? Загалом, по здоровому роздуму чоловік розуміє, що не варто шукати іншу – нічим хорошим це, як правило, не закінчується.

Цікаво, що навіть якщо стосунки між рівними один одному партнерами складаються не кращим чином, чоловік все одно не хоче їх руйнувати. Правда, міркує він в цьому випадку інакше: “Так, можливо, з роками наші почуття потьмяніли, а я ще досить молодий і міг би знайти собі іншу. Але ж тоді прийдеться все починати спочатку, а це так стомливо! До того ж у кращому разі в результаті все складеться так само, а в гіршому – ще гірше. Ну, і навіщо усе це треба – міняти шило на мило”

Казка про Попелюшку
Третій варіант: жінка все за тими ж показниками – розум, освіта, походження, соціальне положення, зовнішність – нижче свого чоловіка. Він розуміє, що вона йому не рівня, але його розчулює те, з яким завзяттям вона намагається йому відповідати – будь-яке його побажання виконується з блискавичною швидкістю. По суті справи це чергова – сучасна – варіація казки про Попелюшку, якою пощастило вийти заміж за Принца. “Нехай у неї не все виходить, – думає він, – але вона так старається! Навіщо мені адюльтер, якщо я і у власному будинку отримую все, що хочу, і навіть більше”.

Трапляється, що жінка не лише не дотягує до чоловіка, але і не збирається цього робити, але він все одно їй не зраджує. “Виправдання” такій поведінці можуть бути самими різними. Наприклад, не дивлячись ні на що чоловік цю жінку любить. Чи його тримає біля неї почуття обов’язку : “Звичайно, мені з нею погано, але ж вона – моя дружина, не можу ж я просто так узяти і кинути її”! Чи він побоюється того, що подумають про нього люди: “Не дай бог, діти дізнаються – що вони мені скажуть”?!

“Жалість принижує людину”?
І, нарешті, варіант четвертий: жінка не просто стоїть нижче чоловіка, а, грубо кажучи, нижче нижньої межі. Але вона любить його і він, не дивлячись ні на що, від неї не йде – він її жаліє. “Я б обов’язково від неї пішов, – переконує він себе, – якби вона була молода і здорова, але тепер, після стількох років, та ще і після народження трьох дітей вона зовсім не та, що раніше. Вона без мене пропаде”!

У сім’ї, де жінка свідомо нижче свого партнера, але між ними немає любові і згоди, чоловік теж не йде наліво, але зовсім з інших причин. “Звичайно, вона мене не варта, – думає він, – зате я можу робити все що хочу, мене ніхто не чіпає і не примушує жити за своєю міркою”. Чоловік може цілими днями лежати на дивані, кожен вечір пити з друзями пиво, а на кожен вихідний вирушати на риболовлю – ніхто не буде його за це “пиляти” або, чепурить, тягнути в театр або у гості до тещі, де він гарантовано помре від нудьги. Він може добою пропадати на роботі, ніхто не стане підозрювати, що він проводить цей час у коханки – дружина дає йому повну свободу дій, тому що її просто не цікавить, де він і що з ним. По суті справи, тут ми маємо справу із зрадою, але не фізичною, а моральною, коли чоловік зраджує дружині зі своєю роботою або хобі, але, як мовиться, це зовсім інша історія.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment