Стерво

Напевно дуже багато хто стикався з таким типом жінок. Верховодять вони зазвичай в замкнутих і чисто жіночих колективах, таких, як в’язниця, інтернет-форум або підгрупа на факультеті ВНЗ.

Поводяться підкреслено зневажливо по відношенню до усіх інших, але при цьому чомусь усі прагнуть заслужити на їх прихильність. Вони завжди в центрі уваги хоча ніхто їх в цей центр не поміщав і ніяких особливих зовнішніх або розумових якостей вони не мають. Звичайний настрій похмурий і прискіпливий. При щонайменшій спробі конфронтації стерво випускає кігті – для неї не може бути двох думок. У своєму осередку вона завжди буде першою або помре.

Романтично-полохливе відношення чоловіків до терміну “стерво” скоріш усього, має на увазі щось абсолютно інше. Побутове стерво особливо в чоловіках не зацікавлене, але часто в їх присутності можуть абсолютно перетворюватися і здаватися добрими і милими. Дуже добре виглядають на позиціях головних бухгалтерів. Само по собі прагнення стерви завжди і в усьому домагатися свого, похвально, але попутньо її завдання отруїти життя всім оточуючим. За рахунок приниження інших вона стверджується, а прибічники які неминуче знайдуться, підлесливо заглядають в рот і не упускають нагоди зайвий раз показати, як сильно вони нею захоплюються.

Парадокс. Але якщо ви, постеживши деякий час за стервом і спокусившись її авторитетом, спробуєте поводитися, як вона, на вас тут же градом посиплються звинувачення в неконтактності, грубості, агресивності і замкнутості. Загадковість стерви саме в тому що вона навіть не замислюється над своєю манерою поведінки і не докладає ніяких зусиль, щоб її стримати. Усе у неї виходить природно. Розраховувати на будь-яку допомогу або співчуття з її боку не доводиться, ось тому, де стерво обіймає керівну посаду знаходитися важко. Будь-яке питання, що адресується керівництву, отримує негативну резолюцію, просто тому що так потрібно.

Якщо ви опинилися зі стервом в одному колективі, у вас тільки два шляхи. Перейти в табір її прихильників і, відповідно, підтримувати її будь-яку ініціативу, або по можливості уникати спілкування з нею. З істинно жіночою старанністю стерво зуміє зіпсувати життя будь-кому якщо захоче, а тому воювати з нею безглуздо. Не потрібно і заздрити її уявному авторитету. Важливість стерви зберігається тільки в цьому конкретному колективі, за межами якого вона нічого не значить, насправді так і є. Впевненість в собі хороша до тих пір, поки це не означає напад на позиції інших і її самооцінку. Людям з нормальною самооцінкою просто плювати на стерво і її демонстрації з високої вежі.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment