Чому чоловіки називають жінок іншим ім’ям

Кожен чоловік, що знову приходить в життя жінки, будь то батько, чоловік, брат, син чи коханець, прагне дати їй нове ім’я – те, яким буде її називати тільки він і ніхто інший, благо варіацій у кожного імені існує маса.

Причому якимось абсолютно містичним чином ваше нове ім’я виявляється дійсно новим – відмінним від тих, які були у вас раніше. Яким чином чоловікам це вдається – загадка, адже ніхто з них не знає, як вас називали його попередники. Чому чоловіки придумують жінкам нові імена – тільки для того, щоб зробити їм приємно, або на те існує ще якась причина? На це питання відповідає учитель з багаторічною практикою, майстер, що володіє древньою енергетичною технікою і знаннями що пройшов навчання в Університеті “Єдності” в Індії, Діана Щербанська

Життя з чистого аркуша
Чоловіки нагороджують нас новими іменами підсвідомо. Давайте подивимося, як це працює. Наприклад, тато називав вас Іринкою, тому з цим ім’ям у вас пов’язані дитячі спогади, почуття, відчуття. Як правило, вони дуже особисті тому що належать тільки вам і вашим близьким. І якщо хтось чужий називає вас цим ім’ям, у вас виникає відчуття, що він вторгається у ваш особистий простір. Як ви реагуєте? Ви закриваєтеся. До того ж тепер у вас нове ім’я – Іра яким вас називають ваші друзі, подруги і співробітники.

Але ось з’являється чоловік, який хоче, щоб з ним ви розпочали життя з чистого аркуша. Що він робить? Всього лише дає вам нове ім’я. Він називатиме вас, наприклад, Ірен – так би мовити, на західний манер. “Ти – леді”, – говорить він вам. Спочатку уся ваша істота цьому чинить опір : “Ну яка я леді! У мене і бабуся родом з села”. “Але я саме так тебе бачу”, – відповідає він. До того ж і сама думка вам подобається – ви починаєте про це думати розвивати в собі вже існуючі і такі, що відповідають новому статусу риси, розвивати в собі нові. Ви поступово стаєте іншими. Таким чином чоловік наповнює жінку новим смаком, новим змістом – і так відбувається до тих пір, поки він її виховує. Кожен чоловік займається вихованням жінки, так би мовити, “заточує” її під себе. Інша справа, що не кожна жінка такому впливу піддається, якщо жінці не подобається образ, який нав’язує їй чоловік, вона стає важковиховуваною.

Якби чоловіки знали.
Якби чоловіки знали, як діє на жінку нове ім’я, то, по-перше, вони б неодмінно цим скористалися. І не завжди у благих цілях. Адже з кожним новим ім’ям жінка стає іншою: одне робить нас поступливими і терплячими інше – вимогливою і вередливою, а третє – вітряною і легковажною. На щастя, про це знають тільки чоловіки, які працюють у відповідних структурах. Отже, якщо серед ваших знайомих є Джеймс Бонд, будьте дуже уважні до того, яким ім’ям він вас називає.

По-друге, вони б нас ніколи не лаяли. Пам’ятаєте, як говорила героїня фільму “Чародії” : “Жінка завжди стає такою, якою її хочуть бачити”? І якщо ім’я, яким називає вас чоловік, несе негативний заряд, це привід замислитися що у ваших стосунках не так – чому він бачить вас в такому, неприємному для вас, світлі. Адже, погодьтеся, якщо вас називають Ірочкою – це одне, а якщо Іркою – зовсім інше. Ірки, як відомо, на базарі насінням торгують.

Від Ліз до Елізабет і назад
Класичний приклад впливу на жінку нового імені описаний ще в п’єсі Бернарда Шоу “Пігмаліон”. Прийнято вважати що перетворення погано вихованої квіткарки Елізи Дулітл на світську пані професор Хіггінс розпочав з хороших манер і уміння одягатися. Насправді, передусім він дав їй нове ім’я – почав називати її не Ліз, як вона звикла, а Елізабет. Саме це ім’я у поєднанні з уроками мови, танців, хороших манер і умінні одягатися зробило з простої дівчини справжню леді. Ліз вона стала тільки тоді, коли прийшов її батько, сміттяр Альфред Дулітл. Варто було йому назвати дочку колишнім ім’ям як вона тут же почала кричати і лаятися, вживаючи при цьому непристойні слова і непристойні жести.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment