Статті 

Як позбутися целюліту

Целюліт – страшне слово для кожної жінки. Відомо, що з’явитися він може не лише у повних жінок, але і у дуже струнких. Чому ж так відбувається і як з цією проблемою боротися?

Для цього необхідно використовувати комплексний підхід.

Перегляньте свій раціон харчування

Окрім обов’язкових восьми склянок води (які треба випивати щодня в проміжках між їжею), включіть у свій раціон деякі “суперпродукти”. А саме: свіжі фрукти і овочі, горіхи і насіння. Вони допомагають у боротьбі з целюлітом, тому що містять необхідні шкірі жирні кислоти омега-3. Не менш важливо додавати в їжу трави і спеції – часник, перець, імбир, гірчицю і петрушку. Уникайте вживання алкоголю і не зловживайте яйцями, м’ясними і жирними блюдами.

Більше рухайтеся

Одна з найпоширеніших причин появи целюліту – сидячий спосіб життя. Тому необхідно налагодити циркуляцію крові і роботу лімфатичної системи. Активна ходьба – ваш незамінний помічник у боротьбі з “апельсиновою кіркою”. Добре доповнити це хоч би мінімальним комплексом вправ – особливо для області стегон і сідниць.

Не забувайте тонізувати

Для підвищення тонусу шкіри не забувайте використовувати скраб. Кожного разу, коли ви приймаєте душ, масажуйте проблемні зони цим засобом. А після душу на очищену від зайвих клітин шкіру нанесіть антицелюлітний крем або гель.

Масаж і розтирання

Щітка – в справу! Розтирання тіла жорсткою щіткою – відмінний засіб для поліпшення циркуляції крові і зовнішнього вигляду шкіри. Він допомагає нашій лімфатичній системі ефективно виводити з організму токсини і сприяє розсмоктуванню жирових “покладів” в проблемних зонах. Розтирання варто робити в напрямі від низу до верху – розпочавши з ніг і поступово піднімаючись до стегон. Якщо шкіра почервоніє і почне пощипувати – не лякайтеся: це означає, що йде активніша, ніж зазвичай, циркуляція в місцях найбільшого скупчення жирової тканини.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment