Вік і запах жінки

У всі часи жінкам було властиво приховувати свій вік. Сьогодні зберегти молодість дозволяють пластичні операції або антивікові креми. Але усього цього може виявитися недостатньо, щоб здаватися молодше. Дослідження показало: за запахом жінки можна визначити її справжній вік.

Згідно висновків японських учених, чим старша людина, тим більше хімічних речовин ноненалів, які виникають в результаті розпаду жирних кислот в шкірі, починає виробляти її тіло.

Ці речовини мають специфічний неприємний запах, і саме вони можуть видати істинний вік представниці прекрасної статі. У жінок старше 40 років рівень ноненалів в організмі в 2 рази вище, ніж у 20-, 30-річних.

Ще одних цікавих висновків дійшли учені з американського Університету Ратджерса. Виявляється, чоловіки можуть підсвідомо визначити вік пані по її парфюму.

15 чоловіків у віці 20-60 років взяли участь в експерименті. Їм запропонували визначити, які запахи більше підходять жінкам різного віку. Серед ароматів були запахи ванілі, лаванда, троянди, фруктові (яблуко) і овочеві (брокколі).

Майже всі чоловіки поєднали запах троянди з літньою жінкою, а ось фруктові нотки у них асоціювалися з молодими дівчатами.

Ці дослідження перекликаються з висновками учених, зробленими ще в 2005 році. Тоді було доведено, що запах грейпфрута здатний омолодити жінку на декілька років в очах чоловіка.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment