Статті 

Як змусити себе сісти на дієту

Як змусити себе схуднути, якщо дуже хочеться скинути зайву вагу, а от обмежити себе в їжі якраз не дуже вдається?
Спробуємо допомогти розібратися в цьому важкому питанні.

Як сісти на дієту в домашніх умовах

“Ось завтра і сяду на дієту”… Або з понеділка, чи після свят – як часто дану собі обіцянку ми відкладаємо знову і знову.

Шукайте мотивацію для схуднення. Без неї навряд чи вийде скинути зайву вагу. Особливо якщо ви – любителі смачно поїсти, звичайні ласуни або людина, яка звикла ситно заїдати будь-який стрес.

Тільки мотивація має бути по-справжньому серйозною, інакше, не встигнувши сісти на дієту, ви тут же зіскочите з неї.

Перед тим як сісти на дієту, можна вибрати з десяток запропонованих нами варіантів мотивації до схуднення чи придумати свою:

  1. Залізти в улюблені сукню/спідницю/штани;
  2. Обскакати у розмірі талії подружку/суперницю;
  3. Звернути увагу симпатичного новенького на себе найгарнішу;
  4. Стати ще привабливішою для коханого чоловіка;
  5. Твій хлопець почав задивлятися на худеньку сусідку;
  6. Не подобається власне відображення в дзеркалі;
  7. Набрид процес вічного жування;
  8. Бажання заощадити на продуктах;
  9. Публічна професія зобов’язує виглядати на всі 100%;
  10. Усвідомлення, що багато їсти шкідливо для здоров’я.

Вибрали? Тепер саме час подумати, як правильно сісти на дієту, щоб вона пішла на користь, а не нашкодила, і щоб від неї дійсно був відчутний результат, який тебе порадує і змусить не зупинятися на досягнутому.

Як правильно сісти на дієту

Спочатку необхідно визначитися, на яку дієту сідати. Якщо ви в міру спортивні і підтягнуті, але плануєте скинути за короткий час лише 2-3 кілограми, то для вас не завдасть великих труднощів подолати жорстку монодієту.

А ось любителькам смачно поїсти, щоб не відчувати зайвого стресу краще вибирати більш насичені дієти, що не обмежують у споживанні продуктів, а діють за рахунок більш збалансованого їхнього поєднання.

Якщо вам самим надто важко всидіти на дієті, пошукайте підтримку в родині або у подружок. Можна влаштувати колективні посиденьки на дієті і навіть з елементом змагання. Можна домовитися з коханим, що в разі ваших успіхів він поведе вас, наприклад, в театр або на сеанс боулінгу. А може, ваш бонус матиме вигляд шубки, кольє чи чобітків?

На час дієти заведіть собі щоденник і записуйте у нього всі свої досягнення і провали. Досягнення проллють бальзам на ваше самолюбство, а провали підштовхнуть на нові подвиги. Крім того, зафіксовані на папері результати більш наочні і допоможуть серйозніше поставитися до вашого завдання, як змусити себе сісти на дієту.

І головне – не забувайте, що будь-яка дієта для схуднення діє набагато ефективніше, якщо застосовувати її в комплексі з помірними фізичними навантаженнями, зарядкою, фітнесом, бігом.

Коли краще сідати на дієту

Вибирайте правильний час, коли краще сідати на дієту. Якщо намічається святкове застілля, заміський пікнік із друзями, візит до батьків або дівич-вечір – самі подумайте, наскільки доречно там перебувати із заклеєним ротом, повним слини, і голодними, страдницькими, всепожираючими очима?

Також невдалий час для дієти – це період посиленої роботи чи навчання, хвороба, вагітність, коли організм навпаки потребує посиленого харчування.

А ось після святкового застілля – саме час скинути все те, що встигло вкластися у зайві складочки на животі. Розвантажувальний день, який плавно перейде у стійкий режим, піде на користь організму і налаштує вас сісти на дієту і не зірватися.

Читайте схожі статті:

Leave a Comment