Здоров'я 

8 ранкових звичок для здоров’я дівчини

Якщо хочете легко прокидатися і почувати себе прекрасно кожного ранку, а також скинути зайву вагу і поліпшити своє здоров’я, тоді швидше читайте про звички, які допоможуть вам усе це здійснити!

Якщо ви прокидаєтеся зранку, відчуваючи, що пора б щось змінити у своєму житті, тож необхідно виробити декілька крихітних звичок здорового способу життя. Якщо ви реалізуєте хоч би декілька з них, то:

  1.  почуватимете себе краще
  2.  схуднете і завжди залишатиметеся у формі
  3.  підвищите свій ранковий настрій
  4.  полюбите здорову їжу
  5.  поліпшите своє здоров’я
  6.  станете енергійнішими
  7.  поліпшите концентрацію
  8.  полюбите ранок!

Отже, почнімо виробляти нові звички.

Вставайте з ліжка в один і той же час кожного ранку

Неважливо, коли ви прокидаєтеся – о 5, 6 чи 10 ранку. Головне — робити це в один і той же час. Якщо це стане вашою звичкою, то вам легше прокидатиметься, незалежно від того, коли ви лягаєте спати. Намагайтеся прокидатися після сходу сонця (якщо це можливо).

Займіться йогою в ліжку

Ранкова йога робить магічні речі з вашим організмом! Регулярне зайняття йогою зранку допоможе вам прокинутися і сяяти впродовж усього дня. Робіть вправи одразу після того, як прокинетеся: вони займуть у вас всього декілька хвилин.

Розімніть ноги

Погодьтеся, ви ніколи не помічаєте те, яку роботу для нас виконують наші ноги. Тому дуже важливо приділити їм пару хвилин вранці і підготувати до майбутнього денного навантаження, з яким їм треба впоратися. Для цього достатньо розім’яти ступні: потягнути їх на себе, потім від себе, вправо і вліво. Не забудьте зробити декілька кругових рухів.

Відмовтеся від смартфону

Відмовитися від свого смартфону як мінімум впродовж першої години після сну — одна з головних звичок здорових і щасливих людей. Це правило стосується не лише смартфонів: планшети, ноутбуки і телевізори теж варто виключити зі свого вранішнього плану. Вони випромінюють блакитне світло, яке негативно впливає на наш організм. Краще замість цього включити зранку радіо або музику.

Випивайте склянку теплої води натщесерце

Спробуйте розпочати свій ранок зі склянки дуже теплої води. Випита натщесерце вода покращує травлення і кровообіг, сприяє втраті ваги і виводить токсини з організму.

Додайте горіхи до свого сніданку

Сніданок відіграє велику роль в життєдіяльності усього нашого організму, і від того, що ви з’їсте в цей час, дуже багато що залежить. Додайте горіхи і насіння у ваше ранкове меню: вони багаті білками, корисними жирами, вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами. До того ж, вони зроблять ваш сніданок ситним, і вам не захочеться їсти знову через пару годин після сніданку. Ну а якщо сталося так, що вам зовсім не хочеться їсти зранку, спробуйте зробити ситний і корисний смузі.

Їжте сніданок не тією рукою

Коли ми змінюємо свої звички, ми тим самим провокуємо мозок і примушуємо його створювати нові нейронні з’єднання. Це, у свою чергу, покращує нашу концентрацію, пам’ять і увагу. Якщо ви правша, спробуйте снідати лівою рукою, і навпаки. Цей трюк допоможе вам сконцентруватися на процесі приймання іжі та вживати її більш усвідомлено.

Ранком насолодіться смачною кавою

Пити надто багато кави зранку — зовсім погана ідея. А невелика чашка ароматної чорної кави не лише підніме настрій та підбадьорить, але і прискорить метаболізм, поліпшить фізичну працездатність і захистить ваше серце та печінку. Окрім того, вранішня кава наситить ваш організм корисними речовинами: кофеїн містить рибофлавін, вітамін B5, марганець, калій, магній і вітамін PP. Якщо не любите кави, випивайте зранку чашку чаю з лимоном: він зарядить вас енергією і навіть допоможе спалити більше калорій зранку.

Ми розповіли вам про найкорисніші ритуали, які варто запровадити у повсякденному житті. Спробуйте виконувати їх кожного ранку, і вже через деякий час ви здивуєтеся тому факту, що ваше життя змінюється в кращу сторону!

Читайте схожі статті:

Leave a Comment